Malatya Büyükşehir Belediyesi, ev hayvanlarını yönelik ücretsiz açı kampanyası başlattı.
Yapılan yazılı açıklamada, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü tarafından evcil hayvanlar için ücretsiz kuduz aşısı kampanyasının düzenlendiği belirtildi. Düzenlenen kampanyaya katılmak isteyenler vatandaşların, Veteriner Şube Müdürlüğü Hayvan Kısırlaştırma Merkezi ve Geçici Bakım Evi’nde mesai günleri 10.00-15.00 saatleri arasında hayvanlarının aşılarını yaptırabilecekleri ifade edildi.
Veteriner Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen kuduz aşısı kampanyası çerçevesinde, hayvanlarını Hayvan Kısırlaştırma Merkezi ve Geçici Bakım Evi’ne götüremeyenler için de önceden belirlenen mahallelerde muhtar evlerinin yanında veteriner hekimler tarafından kuduz aşısı yapılacak. Kampanya kapsamında ilk olarak Cumhuriyet, Gazi, Atatürk, Cevatpaşa ve Çilesiz mahalle muhtarlık binalarının önünde hayvanlara aşı yapıldı.
Kampanya; 9 Nisan Perşembe günü Turgut Özal Mahallesi, 10 Nisan Cuma günü Zaviye Mahallesi, 13 Nisan Pazartesi günü Paşaköşkü Mahallesi, 14 Nisan Salı günü Cevherizade Mahallesi, 15 Nisan Çarşamba günü Nuriye Mahallesi, 16 Nisan Perşembe günü Fırat ve 17 Nisan Cuma günü Çavuşoğlu Mahalle muhtarlıkları önünde devam edecek.
Öte yandan, hayvanlarını aşılatmaya getiren vatandaşlara, veteriner hekimler tarafından, hayvan bakımı hakkında da bilgiler veriliyor. Kampanya çerçevesinde aşılanan evcil hayvanların sağlık karneleri de düzenlenerek kayıt altına alınması sağlanıyor.