Ünlü şarkıcı Ferhat Göçer, hekim kimliğiyle kamu spotunda rol aldı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Ferhat Göçer’li kamu spotu, televizyon ve radyo kanallarında yayınlanmaya başladı.
Ferhat Göçer, Türkiye’de malnütrisyonun (yetersiz beslenme) önlenmesi ve malnütrisyon konusunda toplumda bilinç oluşturulması amacıyla hekim kimliğini öne çıkaran kamu spotunda rol aldı. Televizyon ve radyo kanallarında yayınlanmaya başlayan kamu spotu, toplumda sıklıkla görülen yetersiz beslenme problemine çözüm olacak.
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülen “Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu Projesi” kapsamında hazırlanan kamu spotunda Ferhat Göçer, bir hekim olarak yeterli ve dengeli beslenmenin önemine değindi. Türkiye’de malnütrisyona dur demeyi amaçlayan ’’Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu’’ projesi; 12 Nisan 2015 tarihinde Şanlıurfa’da düzenlenecek koşu maratonuyla tamamlanacak. Maratonda koşucuların yaktıkları kaloriler hesaplanarak, projeye bağışlanacak ve ülkemizdeki malnütrisyon probleminin çözümünde kullanılacak.
Maratona katılamayacak olanlar ise; kampanyanın Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarına koşu- yürüyüş fotoğraflarını ve kalorilerini ileterek kampanyaya destek olabiliyor. Detaylı bilgi için www.yasamicinkalori.com internet adresi ziyaret edilebilir.
(İHA)