Yeşilçam’ın dev çınarı Hulusi Kentmen, ölümünün 21’inci yıl dönümünde unutulmadı. Kentmen’in balmumu heykeli ve kendisiyle bütünleşmiş meşhur otomobili herkesin yüzünde tatlı bir tebessüme neden oldu.
81 yaşında 20 Aralık 1993’te böbrek yetmezliği sonucu yaşamını yitiren, 300’den fazla filmde rol alan Türk sinemasının yufka kalpli tonton dedesi Hulusi Kentmen, ölümünün 21’inci yıl dönümünde ilginç bir organizasyonda anıldı. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği tarafından düzenlenen anma programında, heykeltıraş Talat Doğanoğlu’nun birebir ölçüde yapmış olduğu Hulusi Kentmen’in balmumu heykeli 1956 model aracının başında hazır bulunduruldu. Aracı başına konulan Kentmen’in balmumu heykelini görenlerin adeta şaşkına çevirdi.

YEŞİLCAM YILDIZLARINDAN USTAYA SAYGI
Türk Sinemasının 100’üncü yılında gerçekleşen anma seremonisine, Ediz Hun,İzzet Günay, Selda Alkor, Nuri Alço, Süleyman Turan gibi birçok sinema oyuncusu da katıldı.Yeşilçam’da birçok filmde kullanılmış ancak Hulusi Kentmen ile bütünleşmiş otomobilini ve bal mumu heykelini gören Yaşilçam’ın usta sanatçıları çok duygulandıklarını dile getirdiler.
Birçok filmde Hulusi Kentmen’in babası rolünü oynadığını söyleyen Selda Alkor, Kentmen’in bal mumu heykelini ilk gördüğünde ona çok benzeyen birini getirdiklerini sandığını belirtti. Düzenlenen törende sanatçılar, Kentmen ile ilgili anılarını anlattılar.
Organizasyonu düzenleyen İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay “Hulusi babamızı aracının başında bal mumu heykeliyle anmak bizi çok mutlu ediyor. Keşke büyüklerimizin değerini yaşarken bilebilsek” dedi.
Kentmen’in torunu Melek Kentmen’in kendi elleriyle yaptığı ve üzerinde Hulusi Kentmen’in fotoğrafının bulunduğu pasta konuklar tarafından hep birlikte kesildi. Ayrıca programa katılan davetlilere Kentmen’in fotoğraflarıyla kaplanmış kurabiyeler dağıtıldı.
Program sonunda sanatçılar Kentmen’in balmumu heykeliyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
(İHA)