Türkiye’nin ilk okuma parkı açıldı.
Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, merakla beklenen Kitap Kafe projesinin açılışını gerçekleştirdi. Projenin Türkiye’de ilk olduğu belirtildi. Hürriyet Mahallesi Süleymanpaşa Parkında gerçekleşen açılışa, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Kitap Kafe’nin kurdelesini birlikte keserek açılışı gerçekleştirdi.

EŞKİNAT: "TÜRKİYE’DE BİR İLK"
Kitap Kafe açılışında konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Gerçekten güzel bir günde, çok güzel bir mahallede Tekirdağ’ın belki de en güzel parkını açıyoruz. Bunu geçen dönem hazırlayan Belediye Başkanı Sayın Adem Dalgıç’a ve ekibine öncelikle teşekkürü bir borç biliyoruz. Maalesef parklar sahiplendirilmediği zaman çok kısa bir sürede tüketiliyor. 1 yılı bulmadan bir enkaz haline geliyor. Bu bakımdan burasını biz tekrar rehabilite ettik. Bu bölgede oturan yurttaşlarımızın hizmetine sunduk. Spor tesisleri ile dinlenme alanları ile ve özellikle okuma parkı ile bu Türkiye’de bir ilk okuma parkı. Bunun devamı da gelecek" dedi.

KİTAP DURAKLAR HAZIRLANIYOR
Kitap Kafe’nin yanı sıra kitap durakların da hazırlandığını belirten Başkan Eşkinat, "Bizim daha küçük parklar için hazırladığımız prototip kitap duraklar var. Biz istiyoruz ki her mahallede yurttaşlarımız okudukları kitapları oraya getirsinler, oradan kitap alsınlar, birbirleri ile kitap değiştirsinler. Biz de elimizden geldiğince onlara ikramlarda bulunalım. Onlarla birlikte gayret edelim. Evinizdeki okuduğunuz kitaplarınızı da tıpkı kullanmadığınız eşyalarınızı sosyal hizmet mağazamıza getirdiğiniz gibi bekliyoruz. Size bu konuda çok teşekkür ederim. O kadar çok katkı yağıyor ki biz dağıtmaya yetiştiremiyoruz. Tekirdağ hizmete hasret, Tekirdağ iyi işler yapmaya hasret, birlikte bu hasreti bu dönem gidereceğiz" diye konuştu.
Açılışın ardından Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat misafirlere Kitap Kafe’yi gezdirerek bilgiler verdi.
(İHA)