Amasya’da Yeşilırmak kenarında cep telefonuyla selfie yapan şehzade heykelinin önce telefonu, ardından da kılıcı kırıldı. heykel, belediyenin suç duyurusu üzerine polis tarafından korumaya alındı.
Şehre gelen yerli ve yabancı yüzlerce turist tarafından fotoğraflanıp görüntülenirken, sosyal medyada tartışmaya yol açan heykelin önceki gün cep telefonu, bugün de kılıcı kırıldı. Olayla ilgili inceleme yapan Amasya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri heykelin etrafındaki alana şerit çekti.

BEĞENENLER DE VAR ELEŞTİRENLER DE
Heykeli esprili bulan şair Mustafa Aydoğan, “Espri var bunda. O zaman kuşla gönderiyordun haberi altı ay sonra geliyordu. Amasya’nın yapısına uygun güzel bir heykel” dedi.
Daha önce köprü üzerine konulan balıkçı heykelinin de ortadan kaybolduğunu anlatan Aydoğan, “Bu heykelin kolunun sağlam kalmasına ben hayret ediyorum. Şehrimizin insanlarının yapmış olacağını da zannetmiyorum” diye konuştu.
Selfie yapan şehzade heykelinin iki gündür haberlere konu olduğuna değinen şehir sakinlerinden Ragıp Kurt da heykele yapılan saldırıyı kınadığını söyledi.
Amasya’ya gezi amaçlı gelen Marmara Üniversitesi öğrencilerinden Cansu Akın, “Heykel mükemmel. Yeni ve eskiyi buluşturan bir şey. Çok iyi” derken, Demet Erol da, heykelin telefonu ve kılıcının kırılmasına tepki gösterdi.

"HOŞ DEĞİL"
Heykel haberini televizyonda izledikten sonra Suluova ilçesinden çok beğenip görmeye geldiğini belirten Büşra Asena Balcı, “Daha iki gün olmadı belki de hemen kırmışlar. Ben olsam kırmazdım. Sahip çıkalım lütfen” şeklinde konuşurken, kızına katılmayan annesi Türkan Balcı ise, “Şehzadenin eline telefonu verip böyle selfie yapılması hoş bir şey değil” ifadelerini kullandı.
(iha)