‘Masallar Şehri İstanbul III Sergisi’nde, İstanbul’un en önemli simgelerinden olan ’Şehrin Vapurları’ resmedildi. Sergi 17 Aralık’a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.
’İstanbul Ressamı’ olarak tanınan Ali Balkan’ın ‘Masallar Şehri İstanbul’ sergi serisine üçüncüsüyle devam ediyor. Sergi, 17 Aralık’a kadar her gün 09.00 ile 18.00 arasında, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Sanatseverler sergide; İstanbul’un simgesi olan vapurları, Kız Kulesi’ni, Galata Kulesi’ni ve İstanbul siluetini, ressamın kendine has fantastik ve fütüristik yorumuyla izleyerek İstanbul’un geleceğine keyifli bir yolculuk yapacak.
Sergi ve eserleri ile ilgili Sanatçı Ali Balkan, “Bir megapolde, şehri kaybetmek o denli kolaydır ki, hatırlamak gerekir. Bir vapur yolculuğu da bunun en kolay ve keyifli yoludur. Sergiyi gezmeye fırsatınız olmayabilir. O zaman vapura binin, Kızkulesi açıklarında uzun uzun çevrenize bakın ve gözünüzü kapayın bir anlığına. Kendi düşünsel vahanızdaki İstanbul’a gidin. Kendi masallar şehrinize gidin. Belki benim vapurlardan birisi de oradadır” dedi.
(İHA)