Müslüm Gürses’in adını taşıyan ve merhum sanatçının giydiği kıyafetlerle müzik aletleri gibi aksesuarlarının yer aldığı müze, ziyaretçi akınına uğradı.
İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 3 Mart 2013’te hayatını kaybeden, hayranlarının "Baba" diye hitap ettiği sanatçı Gürses için doğduğu Şanlıurfa’da iki yıl önce tarihi bir mekanda açılan müze yoğun ilgi görüyor. Ölümünün ikinci yıl dönümünde hayranları, araştırmalara konu olan Gürses’in sanat yaşamı boyunca sahnelerde giydiği kıyafetlerin yanı sıra müzik aletleri, plak, kaset ve fotoğraf gibi aksesuarlarının yer aldığı müzeyi, sanatçının dinletilen şarkıları eşliğinde geziyor. Sergilenen sanatçıya ait eşyalar, sevenlerine zaman zaman duygu dolu anlar yaşatıyor.
Müze sorumlusu Zeynep Yılmaz, bayan hayranlarının sahne kıyafetlerine, erkeklerin plak ve enstrümanlarına, gençlerin tespih, çakmak gibi eşyalarına ilgi gösterdiğini ifade etti. Yılmaz, tüm hayranlarının ise Gürses’in bal mumu heykeli ile fotoğraf çektirdiğini kaydetti. Yılmaz, kendisi de başta olmak üzere hayranlarının müzede gözyaşlarını tutamadığını kaydetti. Yılmaz, müzeyi iki yılda 20 bin kişinin ziyaret ettiğini aktardı.
Gürses hayranı olduğunu belirten ziyaretçiler ise, Gürses’in adını yaşatan müzenin bulunmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.
(İHA)