Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) Modern Dans Topluluğu (MDT) geçtiğimiz ay Dünya Prömiyeri’ni yaptığı, izleyiciler ve eleştirmenler tarafından büyük beğeni toplayan yapımı Cinderella’yı 24 Ocak Cumartesi saat 14.00’te yeniden sahneleyecek.
Herkes tarafından bilinen klasik külkedisi masalının bolca güldürü öğeleri ve güçlü bir görsellikle yeniden yorumlandığı eseri, ödüllü Alman koreograf AnnaVita, ADOB için özel olarak hazırladı.
Eserde ‘Üvey Anne’ rolünü canlandıran bale sanatçısı Hakan Odabaşı, Cinderella’nın MDT’nun sergilediği diğer eserlere nazaran alışılmışın dışında bir tarzı olduğunu, dansın yanında mimik ve jestlerin ağırlıklı olarak kullanıldığını belirtti.
Odabaşı, “Eser 50 dakika sürmesine rağmen ciddi bir performans gerektiriyor. Genç ve yetenekli dansçılardan oluşan bir ekiple birlikte çok keyifli bir biçimde çalıştık. Eminim Ankaralı sanatseverler de izlerken aynı keyfi alacaklardır” dedi.

MODERN DANS TOPLULUĞU NEDİR?
Modern Dans Topluluğu (MDT) 1992 yılında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü bünyesinde Ankara’da kurulmuştur. Şubat 93’te ilk prömiyeri ile profesyonel repertuvar topluluğu niteliğinde sahne üstü faaliyetlerine başlamıştır.
MDT Ankara Opera Sahnesi’nde periyodik olarak verdiği temsiller ve her yıl repertuvarına eklediği yeni eserlerle, temsillerine, yurtiçi ve yurtdışı turnelerine devam etmektedir.
MDT kendi iç eğitiminin yanı sıra birçok üniversitede çeşitli etkinlikler ve söyleşilerle gençlere modern dansla ulaşmayı başarmış ve birçok üniversitede Modern Dans Bölümü’nün açılmasına öncü olmuştur.
(İHA)