Romanya’nın Bükreş kentinde düzenlenen Uluslararası Piyano Yarışmasında 1’inci olan 11 yaşındaki Kaan Turan, Türkiye’ye büyük gurur yaşattı. Kendi besteleri de olan Turan, “Küçük Fazıl” olarak adlandırılıyor.
Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Müzik Okulu öğrencisi Kaan Turan (11), Romanya’nın Bükreş kentinde düzenlenen Uluslararası Piyano Yarışması’nda 1’inci gelerek ülkesine büyük gurur yaşattı. Müziğe 6 yaşında adım atan yetenekli piyanist, ödüllerine her geçen yıl bir yenisini ekliyor. Geçen yıllarda Mozart Akademi Ulusal Piyano Yarışmasında Türkiye 1’inciliği elde eden Kaan Turan, çalışmalarını YÜSEM Müzik Okulu Eğitmeni ve Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Payam Gül Susanni’nin yüzde 100 burslu öğrencisi olarak sürdürüyor. Çeşitli çocuk piyano festivalleri ile ustalık kurslarına katılan ve dünya çapında bir piyanist olmak isteyen genç yetenek Kaan, Bach, Czerny, Mozart ve Khachaturian’ın eserlerini çalarak Bükreş Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilik elde ettiğini söyledi.

“FAZIL SAY’I ÇOK SEVİYORUM”
Ödül almasının ardından duygularını dile getiren Kaan Turan, “6 yaşından beri piyano çalıyorum. Yaz tatilinde çok sıkılıyordum. Bir gün bir kurs yerinde annem ‘en çok hangi enstrümanı çalmak istiyorsun?’ diye sordu. Ben de gidip piyanonun koltuğuna oturdum. Okuldan eve gelince yemek yiyorum sonra piyanonun başına oturup yarışmadan önce daha iyi olabilmesi için her parçayı 20 kere çalmak zorundayım. Ödül alınca çok mutlu oldum. Nasıl aldığıma inanamamıştım. İki sene önce Fazıl Say’ın konserden önceki provasına gitmiştim. Orada bir tane CD’sini imzalatmıştım. O günden sonra Fazıl Say’ı çok sevmeye başladım. Kompozisyon dersleri de alıyorum. Kendi bestelerimi yapıp çalıyorum. İleride başka bir meslek seçsem bile yine de piyano çalacağım” diye konuştu.

YÜZDE 100 BURSLU OKUYOR
YÜSEM Müzik Okulu Eğitmeni ve Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Payam Gül Susanni ise Kaan Turan’ın başarıları hakkında, “Kaan, üç yıldır benimle piyano çalıyor. Kendisi yüzde 100 bursla okuyor. Çeşitli yarışmalarda ödüller alıyor ve festivallere katılıyor. Çok çalışkan ve yetenekli bir öğrencim. En son Romanya’da katıldığı piyano yarışmasında uluslar arası birincilik ödülünü aldı. Bundan sonra da önümüzdeki yıllarda bu tip yarışmalara katılmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“MÜTHİŞ BİR BAŞARI”
Turan’ın okulunda da yüzde 100 burslu okuduğu bilgisini veren Susanni, “Kaan, başarılı ve müzikte de çok yetenekli bir öğrenci. Fazıl Say ile kendisi iki sene önce tanışmıştı. Fazıl Say hayranıdır. Kaan’ın küçük Fazıl Say olarak görülmesi ne kadar hoş. Özellikle ilk kez deneyimlediği bir uluslar arası yarışmada ülkesine birincilikle dönmesi müthiş bir başarı. İnanıyorum ki bundan sonra daha çok yarışmaya katılacağız” şeklinde konuştu.
(İHA)