Bu yıl ikincisi düzenlenen CNR EXPO Kitap Fuarı kitapseverlerin yoğun ilgisi eşliğinde açıldı.
Açılış törenine katılan önemli isimler arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Basın Yayın Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Münir Üstün, UTESAV Başkanı İsrafil Kuralay bulunurken Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği’de (ÖZKUR-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Hami Koç tarafından temsil edildi.
Onur konuğu olarak yazar Mehmet Niyazi Özdemir’in de yer aldığı fuar’ın teması “Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı” oldu.
Açılış töreni Babil Türk Müziği Topluluğunun seslendirmiş olduğu eserlerle başlarken açılış konuşmasını Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu yaptı. Turşucu, konuşmasında, Türkiye’nin dünyanın 12. büyük kitap piyasasına sahip ülkesi olduğunu belirtti.
Hedeflerinin daha yukarılara tırmanmak olduğunu ifade eden Turşucu, bu hedeflerine ulaşabilmek için böyle fuarların artarak devam etmesi gerektiğini vurguladı.
Açılışta konuşan bir diğer isim olan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız da, kitap olan her platformda yer aldıklarını söyledi. İstanbul’un gerek öğrenci gerekse öğretmen sayısı olarak bir değil birden çok kitap fuarı kaldırabilecek kapasitede olduğunun altını çizen Yıldız, “Biz öğretmen ve öğrencilerimizin daha çok kitaplarla buluşmasını istiyoruz. Çocuklarımızı kitaplarla buluşturalım.”dedi. Yıldız ayrıca 10 gün açık olacak fuara tüm çocukları davet etti.

KOÇ: “KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK MİLLİ BİR MESELEDİR”
Fuarın açılışında ÖZKUR-BİR’i temsil eden Yönetim Kurulu Başkanı Hami Koç, dernek olarak kitap ile alakalı her türlü organizasyonu desteklerini belirtti. Ülkemizde kitap okuma alışkanlığının arttırılması için değerli organizasyonlar yapıldığını ifade eden Koç, “Bugün burada çok önemli bir fuarın açılışına katıldık. Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak milli bir meseledir. Bu konuda vazifeli olan tüm birimler çalışmalılar” dedi.
Anne babalara da seslenen Koç, açılan kitap fuarına mutlaka çocukların da gelmesi gerektiğini söyleyerek, “Anne babalarımızın da hafta sonunu verimli geçirmeleri açısından çocuklarını bu fuara getirmeleri çok faydalı olacaktır. Bu konuda hassas davranmalarını rica ediyorum” dedi.
(İHA)