Bir kıtada oturup diğer kıtadan gün batımını izlemeyi kim istemez ki? İstanbulluların belki de en şanslı oldukları konulardan biri de bu.
Şehrin her tarafından ayrı bir güzellikle batan güneşin hem iki kıtadan hem de iki ayrı denizden günü sonlandırmasına şahit olabilirsiniz. Erhan İdiz’in objektifine yansıyan kareler “İstanbul’da gün batımı nereden izlenmeli?” sorusuna cevap verecek cinsten. İste sizler için seçtiğimiz en güzel gün batımları:

Moda sahili: Aşıkların gözde mekanlarından olan Moda sahili gün batımıyla bu romantik atmosfere ayrı bir hava katıyor.
***
Üsküdar: Kız Kulesi’nin ardından batan güneş sizleri masal diyarlarına götürüyor. Diğer kıtadan güne veda eden güneş ters ışıkla İstanbul’un ihtişamını da gözler önüne seriyor.
***
Adalar: Adalar’dan gelen bir vapurla birlikte güneş de sizinle günü bitirmeye çalışıyor. Akşamın kızıllığındaki bu yolculuk da martılar da sizi yalnız bırakmıyor.
***
Pierre Loti: Fransız yazar Pierre Loti’nin adını verdiği tepe yine gün batımının izlendiği en güzel yerlerden biri.
***
Sarıyer: Ağaç dolu tepelerin ardından batan güneş insanı İstanbul’un yoğun betonundan çok uzaklara götürüyor.
***
Bozdoğan Kemeri: İstanbul’a tepeden bakmanın yollarından biri Bozdoğan Kemeri… Bir yandan batan günü diğer taraftan ise İstanbul’un üzerine çöken karanlığı izleyebilirsiniz.
***
Haydarpaşa Garı: Haydarpaşa Garı’nın betonunu yansıyan güneşin son damlaları tarihi mekanı daha otantik bir hale getiriyor.
***
Eyüp: Altın Boynuz adıyla da bilinen Haliç’in durgun sularından batan güneş rengiyle adeta izleyenleri büyülüyor.
***
Taksim: Taksim’den gün batımı izlenir mi demeyin. Akşam üzere güneşin son kızıllıklarının boyadığı Taksim sokakları, tarihi yapılarıyla ayrı bir hayat sunuyor.
***
Eminönü: İstanbul’un en kalabalık mekanlarından birinde doğaya ait bir şeyler bulabilirsiniz.
***
Otağtepe: Gün sonunun ayrı bir dünyaya dönüşen yerlerden biri de Otağtepe.
***
Kumkapı: Bu yönüyle öne çıkmasa da Kumkapı’da gün batımına şahitlik etmek ayrı bir güzellik.
***
İstanbul Boğazı: Yine gün batımının en güzel anlarını vapur seyahatlerinde yakalayabilirsiniz. Boğaz’ın herhangi bir yerinde denk geleceğiniz gün batımının her açısı sizlere İstanbul’un ayrı bir güzelliğini yansıtacaktır.
(İHA)