Tokat’ta İngiliz açık artırma sitesinden satılmaya çalışılan 28 sayfa, cilt ve sayfaları tahrip olmuş el yazmalı Kur’an-ı Kerim ile 132 adet el yazması eser ele geçirildi.
Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, A.B. isimli şahsın elinde Roma dönemine ait ikonlar olduğu bilgisini alarak harekete geçti. Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan arama ve el koyma kararına istinaden şahsın iş yerinde yapılan aramada 2863 sayılı kanun kapsamına girdiği değerlendirilen “Roma dönemine ait 2 adet ikon” ele geçirildi. Cumhuriyet savcısının talimatına istinaden şahsın ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İNTERNETTEN TARİHİ KİTAP SATIŞI
İngiliz açık artırma sitesinden Mesnevi olduğu tahmin edilen Tokat menşeli el yazması eserlerin satışının yapıldığını tespit eden polis, yaptığı detaylı araştırma sonucu M.N.S. isimli şahsın ikametinde el yazması tarihi eser niteliğindeki kitapları internet üzerinden sattığı tespit edildi. Tokat Sulh Ceza Mahkemesi’nden alınan arama ve el koyma kararına istinaden şüpheli M.N.S. isimli şahsa ait depoda yapılan aramada, 2 cüz halinde, birinci cüz 14 sayfa, ikinci cüz de 14 sayfa olmak üzere toplam 28 sayfa, cilt ve sayfaları tahrip olmuş el yazmalı Kur’an-ı Kerim ve konu ile ilgili yapılan detaylı çalışmalar sonucunda ise, aynı şahsa ait olduğu tespit edilen 132 adet el yazması eser ele geçirildi. Operasyon anında ikametinde bulunamayan M.N.S. isimli şahsın aranmasına ve yakalanmasına yönelik çalışmaların çok yönlü olarak devam ettiği kaydedildi.
(İHA)