Gaziantep’te iki ustanın 6 ay boyunca uğraşarak yaptığı 3.2 metre uzunluğundaki devasa ibrik 20 bin dolardan alıcısını bekliyor.
Türkiye’de toplamda dört tane yapılan 3.2 metre uzunluğunda, 60 kilo ağırlığındaki bakır ibrik bir mağazanın önünde satışa sunuluyor. 20 bin dolardan satışa sunulan el işi ibriğin üzerinde Osmanlı hat motifleri ve hayvan figürleri bulunuyor. Caddeden geçenlerin bakmaktan kendilerini alamadıkları devasa ibrik ihtişamıyla da göz kamaştırıyor. Gaziantep’te bir firmada çalışan 2 usta tarafından 2 yılda üretilen dört ibrikten ikisi Dubai’den alıcı bulurken, iki tanesi de dükkanda alıcı bekliyor.
Gelen müşterilerin ibriğin fiyatını duyduktan sonra sadece fotoğraf çektirmekle yetindiğini söyleyen mağaza görevlisi Gökhan Kesen, ’’Bu boyda olan ibrikler sarayda süs amaçlı kullanılmış, küçükleri lavaboda kullanılmış. Biz önceden küçük ibrik yapıyorduk. Sonra otellerden ve restorantlardan talep gelince daha büyüklerini yapmaya başladık. İlk başta yaptığımız büyük değildi. Daha sonra büyüte büyüte son aşamamız bu. Dört tane yaptık. 2 tanesini Dubai’ye gönderdik, iki tanesi mağazamızda alıcılarını bekliyor" dedi.

20 BİN DOLAR CADDEDE DURUYOR
2 ustanın 6 aylık göz nuru sonucu ortaya çıkan 20 bin dolarlık dev ibriğin cadde üzerinde sergilenmesi çevreden geçenleri endişelendiriyor. Mağaza görevlisi Kenes ise ibriğin ağır olması nedeniyle çalınmasından endişe duymadıklarını ifade etti. Kesen, "İbrik 3.2 metre uzunluğunda 60 kilo ağırlığında. Sabah 3 kişinin yardımı ile dışarıya çıkartıyoruz. Bu büyüklükte bir ibriği alıp götürmek çok kolay bir işlem değil’’ diye konuştu.
(İHA)