Priştine’de Sultan II. Abdülhamid’in özel albümünde yer alan fotoğraflardan oluşan “Osmanlı’da Eğitim” sergisi sanatseverlerin ziyaretine açıldı.
Yunus Emre Enstitüsü Priştine Türk Kültür Merkezi’nde yapılan etkinlik kapsamında 34’üncü Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid’in albümünde yer alan 45 adet fotoğraf kapsayan sergi açıldı. Sultan II. Abdülhamid’in fotoğraf koleksiyonundan seçilmiş “Osmanlı’da Eğitim” adlı fotoğraf sergisine, Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliği Ekonomi Müşaviri, Eğitim Bakanlığı temsilcisi, TİKA Kosova Koordinatörü, Priştine Üniversitesi Şarkiyat Bölümü Başkanı, Elena Gjika İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı, öğretmenler ve çok sayıda sanatsever katıldı. Sergi ile hem Sultan II. Abdülhamid’in zengin fotoğraf koleksiyonundan bir kısmının görülmesi sağlandı hem de sanatseverlere dönemin okul türleri ile farklı okullarda okuyan öğrencilerin giyim kuşamları hakkında fikir sahibi olmaları imkanı sunuldu.
Priştine Üniversitesi Filoloji Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim görevlisi ve Yunus Emre Enstitüsü Priştine Türk Kültür Merkezi Kültür Sanat Koordinatörü İsa Sülçevsi, “II. Abdülhamid Dönemi Eğitim Kurumları” başlıklı bir sunum yaptı. Sunumun ardından sanatseverler sergiyi gezme fırsatı buldu. “Osmanlı’da Eğitim” sergisi için Sultan II. Abdülhamid’in özel albümünde yer alan 135 fotoğraftan seçim yapıldı.
Kosovalıların yoğun ilgi gösterdiği sergi, 1 hafta boyunca ziyaretçilere açık olacak.
(İHA)