Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde 16-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek 52. Ulusal 26. Uluslararası Hacıbektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında verilecek 22. Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü’ne Prof. Dr. Çetin Yetkin layık görüldü.
Hacıbektaş Veli Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri düzenleme kurulu, etkinlikler kapsamında bu yıl 22’incisi verilecek olan Hacı Bektaş Veli Dostluk Barış Ödülü’nün sahibini belirledi. Düzenleme kurulunun almış olduğu karar sonrasında 22. Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü, Sosyal Bilimci-Hukukçu ve Yazar Prof. Dr. Çetin Yetkin’e verilecek. Yetkin ödülünü, 16 Ağustos Pazar günü, Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri’nin resmi açılış töreninde alacak.

ÇETİN YETKİN KİMDİR?
1939 yılında İstanbul’da doğdu. Ortaöğrenimini Türk Eğitim Derneği Ankara Koleji’nde gördü. Bir yıl Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü’nde (1960-1961), dört yıl da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okudu (1961-1965). Aynı fakültede Hukuk Felsefesi doktorası yaptı (1966-1969)
(İHA)