Danzon” balesinin dünya prömiyeri, Mersin’de yapılacak.
Mersin Devlet Opera ve balesi (MDOB), biri dünya, diğeri Mersin prömiyeri olmak üzere iki eserle bu sezonun ilk bale eserlerini Mersinlilerle buluşturacak. MDOB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, bu sezonun ilk bale eseriyle seyirci karşısına çıkmaya hazırlanan MDOB, “Danzon” balesinin dünya prömiyeri ile “Ateşkuşu” balesinin Mersin prömiyerini gerçekleştirecek. “Ateşkuşu” ve “Danzon” baleleri, 24-27 Ekim 2015 ve 5-7 Kasım 2015 tarihlerinde Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde sahnelenecek.
Bu yıl 13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nde ve 22. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nde sahnelenen “Ateşkuşu” balesi, Mersin prömiyeriyle sanatseverlere ulaşacak. Masalsı konusu, görkemli dekor ve kostümleriyle sunulacak eserin müziği Igor Stravinski’ye, koreografisi Armağan Davran ile Volkan Ersoy’a ait.
Mersinliler, “Danzon” balesinde de Küba’nın geleneksel dans müziği esintisiyle MDOB sanatçılarının performanslarını izleyecek. Müzikleri Arture Marquez tarafından bestelenen eserin librettosu da Armağan Davran ve Volkan Ersoy tarafından gerçekleştirilecek. Eserin orkestra şefliğini ise Lorenzo Coladonato yapacak. Eserin dekoru Tayfun Çebi, kostümü Gülay Korkut, ışık tasarımı ise Fuat Gök’e ait.
(İHA)