2007 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden pop sanatçısı Barış Akarsu, doğum gününde memleketi Bartın’ın Amasra ilçesinde anıldı.
Muğla’nın Bodrum ilçesinde 2007 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden şarkıcı Barış Akarsu, 36. doğum gününde memleketi Bartın’ın Amasra ilçesinde anıldı. Amasra Kültür Park’ta toplanan Barış Akarsu hayranları, sanatçının park içinde bulunan heykelini karanfil ve güllerle süsledi. Hayranları, daha sonra sanatçının seslendirdiği parçaları söyleyerek mezarı başına gitti. Burada Akarsu için dualar okuyan hayranları, mezara çiçekler bıraktı. Sanatçının annesi Hatice Akarsu, ülkenin dört bir tarafından Barış için gelen hayranlarının sevgi gösterisi karşısında gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Akarsu, “Oğlumu sekiz yıl önce uğurladık. Sekiz yıldır hem yüreğim yanıyor hem de sevenlerinin her yıl onu ziyarete gelmesi nedeniyle mutluluk yaşıyorum. Allah’ıma şükürler olsun ki Barış giderken bu güzel insanları bana bıraktı. Bugün hem Barış’ı uğurlamamızın yıl dönümü hem de Barış’ın doğum günü, ikisini bir arada anıyoruz. Barış insanların yüreğine öyle bir yerleşmiş ki adeta taht kurmuş. Biz ailece Barış’ı sevenlerin sevgileri ile ayakta duruyoruz, yüreğimiz hep yanıyor, onu çok özlüyoruz. Allah kimselere evlat acısı yaşatmasın” dedi.
Dönemin Pop Star yarışmasında 1. olan Barış Akarsu, daha sonra albüm çıkartarak gençlerin sevgilisi haline gelmişti. Akarsu, bir televizyon kanalında yayımlanan ‘Yalancı Yarim’ dizisinde başrolde oynadığı dönemlerde 2007 yılında Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçirdiği kazada ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede 5 günlük yaşam mücadelesini kaybetmişti.
(İHA)