İstanbul’un Eyüp Sultan ilçesindeki Feshane Fuar ve Kongre Merkezi’nde yarın başlayacak olan Artvin Tanıtım Günleri’nde 20 bin kişinin katılımıyla Atabarı Rekor Denemesi gerçekleştirilecek.
Artvin Valiliği, Artvin Vakıfları, Federasyonları ve Dernekleri, Artvin’i ikinci kez İstanbul’a taşıyor. Artvin, siyasetçileri, bürokratları, sanatçıları, akademisyenleri, sporcuları, iş adamları, sivil toplum kuruluşları ve halkın desteğiyle gerçekleşecek Artvin Tanıtım Günleri’nde camileri, kiliseleri, kaleleri ve kemer köprüleriyle bölgede yaşamış bütün uygarlıkların izlerini taşıyan Artvin, İstanbul’da canlandırılacak. 16-19 Nisan tarihleri arasında Feshane Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek Artvin Tanıtım Günleri, İstanbul’daki Artvinlileri, memleket hasreti çekenleri ve Artvin kültürüne ilgi duyanları bir araya getirecek.

20 BİN KİŞİ KATILACAK
Programın üçüncü günü olan 18 Nisan’da saatler 15.00’i gösterdiğinde daha önce Artvin’de 5 bin kişinin yer aldığı Atabarı Rekor Denemesi, Feshane’de 20 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Unutulmaya yüz tutmuş Anadolu geleneklerinden olan köy düğünlerini de tekrar hatırlatmak amacıyla saat 12.00’de ise gerçek bir Geleneksel Artvin Düğünü yapılacak. Artvin’den özel olarak getirilen atlar, köy evini temsilen yapılan platform, aksesuarlar, kostümler ve oluşturulacak konvoy ile her şey aslına uygun yapılacak. Gerçek bir çiftin evleneceği düğünün nikahını ise kendisi de bir Artvinli olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıyacak.

ARTVİN TANITIM GÜNLERİ MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR
Artvinliler, Yusufeli’nden Arhavi’ye, Borçka’dan Hopa’ya, Ardanuç’tan Murgul ve Şavşat’a uzanan yedi güzel ilçesi ve 3 bin 900 metreye kadar çıkan sıradağların eteklerinde kurulan yaylaları, köyleri ve şelaleleriyle memleket hasretini Feshane’de giderecek. İnsan eli değmemiş ormanları, bin bir çeşit nadide bitkiden oluşan florası ve faunası, ender rastlanan kelebek türleri, yırtıcı kuşların göç yollarında bulunan Türkiye’nin tek biyosfer rezerv alanı, yöre insanının adalet duygusunu gösteren boğa güreşleri, saf Kafkas arılarının ürettiği şifa kaynağı “Macahel” balı, ormanların içinde gizli kalmış Karagölleri, Cehennem Deresi kanyonu, Çoruh nehri ve Barhal çayında rafting, Kaçkar ve Karçal dağları ile Artvin Tanıtım Günleri, misafirlerini bekliyor.

DOLU DOLU PROGRAM
16-19 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da Artvin’i yaşatacak olan 2. Artvin Tanıtım Günleri’nin programı ise şöyle: 16 Nisan Perşembe günü saat 14.00’teki açılışın ardından 18.00’de Funda Arar, sahne alacak. 17 Nisan Cuma günü saatler 20.00’yi gösterdiğinde Şükriye Tutkun konser verecek. 18 Nisan Cumartesi günü ise saat 12.00 Kadir Topbaş’ın kıyacağı nikahla Artvin Köy Düğünü, 15.00’de ise 20.000 kişi ile Atabarı Rekor Denemesi gerçekleştirilecek. Ayrıca Fuat Bahçeci, Ahmet Evbaşı, Hüsnüsen Yaşar, Filiz Yıldırım, Vira Cemal, Aydoğan Topal, Cemal-Soysal, bizim Yaşar, Bayar Şahin, Ertan Set ve Zafer Tekgümüş de Artvin Tanıtım Günleri’nde Artvinlilerle buluşacak.
(İHA)