Yahyalı Belediyesi, ilçe merkezindeki tabelalardaki karmaşıklığı ve görüntü kirliliğini önlemek amacıyla tek tip tabela uygulanmasını başlattı.
Uygulamanın ilk olarak ilçe merkezindeki tarihi Ulu Camii çevresinde ve hal bölgesinde bulunan dükkânlarda başlayacak olması nedeniyle Yahyalı Belediye Başkan Esat Öztürk bölgedeki esnaflara, bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Toplantıda esnaflara bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Esat Öztürk, Yahyalı’nın turizmde gelişmesi için ilçedeki kötü görüntünün giderilmesinin gerekli olduğunu söyledi. Başkan Öztürk ” Kayseri’nin merkez ilçesi olduktan sonra yaşam standardımız artık yükseliyor. Çağa ayak uydurmak zorundayız. Bizim hem yurt dışından hem de yurtiçinden birçok misafirimiz geliyor. Yahyalı’mız turizme aday bir ilçe. Ticaretimizin canlanmasını istiyorsak, ayakkabı boyacımızdan, simit satan, tatlı satan esnafımıza kadar herkesin turizme odaklaması gerekiyor. Diğer ilçelerde olmayan bir çok güzelliği Allah bizlere vermiş. Yerel yönetici olarak bizler, esnaf olarak sizler, aklımızı kullanırsak bu ilçeyi beraber şahlandırırız, beraber kalkındırırız. Tek taşla duvar olmaz. Bu ilçe sizlerin katkısıyla güzelleşecek.” dedi.
Yapılacak tek tip tabela uygulamasında ücretin yarısının belediye tarafından karşılanacağını söyleyen Başkan Esat Öztürk şunları söyledi. “ Biz belediye olarak tek tip tabela uygulamasının projesini hazırladık. Proje maliyetinin yarısını belediye olarak biz karşılayacağız. Diğer yarısını da mülk sahipleri karşılayacak. Belediye Meclisi olarak kararımızı aldık. Bu ilçenin güzelleşmesinde benim tuzum, biberim olsun diyen herkesin Belediye Başkanı olarak bana yardımcı olmasını istiyorum. Çok fazla bir maliyette tutmuyor, m² ‘si 250 lira tutuyor. Bunun en güzel örneğini Kayseri’de görebilirsiniz. Tek tip tabela uygulaması ile herkes bize dua edecek. Bu güzel görüntü ile müşterinizin de artacağı kanaatindeyim. Buradaki ticaretin başka taraflara kaymasını istemiyorsak çağa ayak uydurmak zorundayız. Eğer uydurmakta zorluk çekersek, ister bakkal ister holding olsun batar. İnşallah bu uygulama ile hem ticaretimiz canlanacak hem de bölge güzel bir görünüme kavuşacak. Ben şimdiden hayırlı olsun diyorum.” diye konuştu.
Mülk sahipleri tarafından da destek gören tek tip tabela uygulaması 15 gün içerisinde hayata geçirilmesi planlanıyor. Bu uygulama ile bölgedeki 40’a yakın iş yerinin tabelası değişecek.