Vali Orhan Düzgün, 10 Nisan Polis Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Vali Düzgün, "Türkiye Cumhuriyeti’nin köklü ve temel kurumlarından biri olan Polis Teşkilatı’mızın 170. kuruluş yıldönümününü kutluyoruz. Toplum ve fert olarak huzur ve güven içerisinde yaşamamızın teminatı, devletimizin bekası, birlik ve beraberliğimizin devamı için durmadan, fedakârca hizmet veren emniyet mensuplarını tebrik ediyorum" ifadesinde bulunduğu mesajını şu şekilde sürdürdü:
"Milletimizin huzur ve güvenliğinin sağlanması, yasaların uygulanması ile demokratik düzenin, temel hak ve özgürlüklerin korunması gibi önemli görevler üstlenen Emniyet Teşkilatı’mız ve polisimiz, bu görevlerini Anayasa ve yasalara bağlılıkla yerine getirmektedir.
Polis Teşkilatı’mız, halkımızın güvenini kazanmış, vatandaşlarımızın desteği ile görevini ifa etmektedir. Polisimizin vatandaşlarımızla iyi iletişim kurarak, bu güveni zedeleyecek tutum ve davranışlardan özenle kaçınacağına, halkımıza en iyi hizmeti sunabilmek çabası içinde olacağına inanıyorum. Polis Teşkilatımızın yeniliklere ve gelişmelere açık olmak, değişimlere uyum sağlamak amacıyla, altyapı, eğitim düzeyi ve teknoloji kullanımındaki atılımlarını bu kapsamda önemsiyor ve her zaman destekliyoruz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Polis asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır. Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.” dediği gibi Polis Teşkilatı’mız ülkemizin, bölünmez bütünlüğüne sonsuza dek sahip çıkacak ve üstlendiği tüm görevleri yasalar çerçevesinde yerine getirmeyi her zaman sürdürecektir.
Kuruluş yıldönümü vesilesiyle Polis Teşkilatımızın görevleri esnasında şehit olan mensuplarına Allahtan rahmet, gazilerimize uzun ömür diler, çalışanlarına da sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim."