Kayseri Büyükşehir Belediye Konservatuarı, Yahyalı İlçesinde Türk Halk Müziği konseri verdi.
Yahyalı Belediyesi’nin ev sahipliğinde 80.yıl Kapalı Spor Salonunda düzenlenen konser 5 Nisan Pazar Günü Saat 20:00’ de başladı. Yahyalı Kaymakamı Metin Esen ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’ ünde izlediği konsere, ilçe halkı ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Konservatuar Türk Halk Müziği Korosu, Şef Namık Kemal Bilgin yönetiminde solo ve koro olarak halk müziğinden seçkin parçalar seslendirdiler. Yaklaşık 1.5 saat süren konserin ardından Yahyalı Kaymakamı Metin Esen ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk şef Namık Kemal Bilgin’e çiçek takdim ettiler.
Konser bitiminde teşekkür konuşması yapan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, verdikleri konserden dolayı Şef Namık Kemal Bilgin ve Kayseri Büyükşehir Belediye Konservatuar Korusuna teşekkür etti. Başkan Öztürk ayrıca programa katılan öğrencilere de teşekkür ederek, olarak Belediye Başkanları olarak dua ettiğini söyledi. Başkan Esat Öztürk “ Belediye olarak sadece teknik alanda değil kültür ve sanatsal alanda da önemli işler yapmamız lazım. Sosyal Belediyecilikte ileride olmamız lazım. Sadece yolları imar etmekle, ilçeyi imar etmekle belediyecilik olmaz. Biz gönülleri de imar etmemiz lazım.” diye konuştu.
Yahyalı Kaymakamı Metin Esen de konuşmasında Kayseri Büyükşehir Belediye Konservatuarına ve konsere ev sahipliği yapan Yahyalı Belediyesi’ne teşekkür etti. Kaymakam Esen “ Böyle geceler vatandaşlarımızın katılımı ile anlamlı olur. Bu gecede bizi anlatan, ülkemizin dört bir yanından türkülerimizle hayatımızı anlatan, kültürel değerlerimizi anlatan türkülerimiz dinlemek için bu geceye katılan her bir izleyicimize teşekkür ediyorum. Bende eşimle birlikte konserden keyif aldım. Tüm sanatçı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi. Kaymakam Metin Esen bu geceleri düzenlemelerinde bir amacında gençleri sosyal hayata kazandırmak olduğunu belirterek, konsere öğrencilerin katılmaları sağlayan Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Okul Müdürlerine teşekkür etti.