Ocak ayından buyana terör örgütü PKK'nın ikinci Kandil'i konumuna gelen Sincar'a operasyon hazırlıkları devam ederken, Bağdat yönetimi ile PKK arasından yapılan üçüncü görüşmede örgütün Sincar'dan geri çekilmesi konusunda merkezi Bağdat yönetimi ile anlaştığı iddia edildii.

Gazete Habertürk'ten Çetiner Çetin'in haberine göre, 4 Mart'tan bu yana sürdürülen görüşmelerin ardından terör örgütü PKK'nın Sincar'dan çekilmesi hususunda Bağdat yönetimi ile Musul valiliği aracılığı ile mutabakat sağladığı iddia ediliyor. Gerçekleştirilen 3 görüşmenin ardından örgütün Ezidilerin kutsal kenti Sincar'a çekileceği ancak örgütün Sincar'ın Irak topraklarında kalan bölümünden çekileceği Suriye topraklarındaki varlığını sürdüreceği belirtiliyor.

Çekilme takvimi konusunda Bağdat yönetimi ile halen bir uzlaşmanın sağlanamadığını iddia eden merkezi yönetime bağlı kaynaklar, PKK'nın daha önce Kürt yönetimine de benzer taahhütlerde bulunduğunu ancak geri çekilmediğini ifade ediyor.

Diğer taraftan kaynaklar PKK'nın bir takvim açıklamasının bekleneceğini aksi durumda meşru haklarından kaynakı müdahalelere sessiz kalınabileceği vurgulanıyor.