Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıyı da hatırlatan Solmazgül, ''Gemidekilerden her biri, ölmeyi göze alarak gemiye binmişlerdi. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye, bu saldırıya karşı çok büyük tepki gösterdi ama sonuç alamadı. Şehit olan kardeşlerimizin hukuku korunamadı. Şu anda da ciddi bir yaptırım yapılmış değil. Bu konu unutturulmaya çalışılıyor, bu da İsrail'i cesaretlendiriyor'' şeklinde konuştu. 

"İsrail askerlerinin Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırı sadece Filistin ile Türklere karşı değil, bütün insanlığa yapılmış bir saldırıdır. Bu suçu işleyenler özgür kalmamalı, uluslararası mahkemelerde yargılanmalı.

Süleyman Solmazgül, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Filistin'i her zaman kardeş ülke olarak gördüğünü söyledi. 

Filistin halkının haklı mücadelesinin galip geleceğini vurgulayan Solmazgül, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Filistin bizim milli davamız. Filistin'e yapılan zulüm, işkence ve katliamlar devam ediyor. Filistin halkı yerlerinden, yurtlarından edildi. Çocuklar yetim bırakıldı, kadınlar dul kaldı. İsrail ise bildiğini yapmaya devam ediyor. Buna da bir 'dur' diyen olmuyor. Ne BM ne de ABD, diğer ülkelere yaptıkları yaptırımları İsrail'e uygulamıyorlar. Batı ülkeleri en çok zulüm ve sömürüyü İslam coğrafyasına yapıyor. Bunun için de İsrail'e göz yumuyorlar. Filistin halkı vatanlarını korumak için inanılmaz bir mücadele veriyor.''
Sizinleyiz, "Biz BİR Milletiz..!" dedi.