Cumhuru Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan Toplu Açılış töreni için Malatya’ya geldi. Birilerinin Cumhurun Başkan’ının Malatya gelişini kullanmaya çalıştığının farkındayız. Açılış töreni nedeniyle Malatya’ya gelişinde kimileri güven tazelemeye çalıştı. Kimileri konumunu ve koltuğunu korumanın telaşı içerisindeydi. Birleri de gelecekte koltuk kapma düşüncesiyle koşturup durdu. Acaba! bir iki fotoğraf karesi yakalayıp, basına nasıl veririm de Cumhurbaşkanına ben yakınım! Cumhurbaşkanı beni tanır veya tanıdı gibi düşüncede olanları da gördük. Hatta bunu yakaladıkları fırsatı sonucu değiştirme gayret ve çabası ile basına servis ettiklerine de hep birlikte şahit olduk. Cumhurun Başkan’ının Geliş gayesi birilerinin iddia ettiği gibi; birilerini rektörlük koltuğuna oturtmak değil tabii ki!

Önümüzde rektörlük seçimi var. Soruyorum kıymetli Malatyalılara, bu etik mi? Sizin yakınınız partili olsun, siyasi konumu olsun ve sizi Cumhurbaşkanının olduğu ortama sokuversin. Her seferinde bir resim çekilin, kendinizi ifade etmenin şirinliğine girin. Diğer adaylar tam bir akademisyene yakışır ağırlık, vakurluk, beyefendilik göstererek programlara iştirak etsinler. 

Cumhurbaşkanımız da bunları yutar öylemi? Sanmıyorum!

Ya bizlerin kaçırdığı bir birşeyler var, Ya da onların bu Cumhuru ve Cumhurun Başkan’ını iyi tanıyamamışlar. Cumhurun Başkan’ının vesayeti kaldırmak amacıyla verdiği savaşı unuttukları ortada. Unutmamış olsalardı vesayet çabasında olmazlardı. 

Kendi akıllarınca bu şehirde bir vesayet sitemi kurmaya çalışıyorlar. Her makamın kendi kontrolleri altında olması gayreti içine oldukları da herkes tarafından biliniyor. 

Arkadaşım! Sizler bekliyorsunuz ki bizler susalım, bir köşede oturalım. Milletvekili de siz olun, bakanda siz olun, Genel Başkan Yardımcısı da siz olun, Belediye Başkanı da siz olun, Rektörde siz olun. Oldu olacak, Malatya’nın anahtarını da size verip gidelim daha iyi olmaz mı?

Vesayeti yıkmaya çalışan bir Cumhur Başkanı, sizin bu yapmaya çalıştığınız vesayete müsaademi edecek sanıyorsunuz? 

Bekleyip göreceğiz. 

Haber-Yorum: Hasan YAĞMUR / Malatyagercek.com