Günümüzde artık işletmelerin sunmakta oldukları hizmetlerin ve ürünlerin yasal olarak hak sahibi olabilmeleri için marka patentini almaları gerekiyor. Bunun için de Türkiye Patent Enstitüsü’ne başvuruda bulunulması gerekiyor. Ancak Türkiye Patent Enstitüsü’ne yapılacak başvuru öncesinde kesinlikle marka patent sorgulama işlemlerinin yapılması gerekiyor. Marka patent sorgulama işlemleri sayesinde kesinlikle özgün olması gereken ve benzerinin bulunmaması gereken markanın durumunu detaylı bir şekilde araştırabilme imkanına sahip olunabiliyor.

Marka patent sorgulama işlemi işletmelerin araştırma ve yenilik çalışmalarını destekleyerek, onlara yeni hedefler vermesi yönünde harcanan emeğin ve yapılan yatırımların boşuna olmamasını sağlayarak, bu yarış içerisinde işletmenin etkin şekilde yer alabilmesine yardımcı olur. Aynı ve benzeri özelliklere sahip olan tescilli markalar için yapılacak yeni marka patent başvurularının Türkiye Patent Enstitüsü tarafından patent koşullarının özgünlüğü gereğince onay almayacağından kesinlikle markanın özgünlüğünün başvuru öncesinde marka patent sorgulama işlemi ile araştırılması gerekiyor.

Bu gibi etkileri nedeni ile de günümüzde işletmelerin yaptıkları yeni yatırımlar ve harcadıkları bir markanın ya da yenilik çalışmalarına başlamadan önce mutlaka marka patent sorgulama araştırmalarını detaylı bir şekilde yapmaları çok büyük bir önem arz ediyor. Günümüzde artık işletmelerin bu faaliyetlerine yönelik olarak profesyonel marka patent sorgulama desteği sağlanıyor. İşletmelerin marka araştırmasını Türkiye Patent Enstitüsü tescilli marka ve tescil başvurusundaki marka listesinden detaylı şekilde analiz edebilme imkanı sağlıyor, patent için Sistem Patent adlı web sitesini inceleyin.

Bu yönü nedeni ile de günümüzde işletmelerin sunulan bu kurumsal ve profesyonel marka patent sorgulama hizmetlerinden yararlanmaları son derece önemlidir. Marka patent başvuru ve tescil sürecine girişilmeden evvel marka patent sorgulama işlemlerinin gerçekleştirilmesi önemli bir avantaj sağlayacaktır. Bu noktada dikkat edilmesi gereken diğer bir hususta Türkiye’de korumaya alınacak bir marka veya patentin, marka patent sorgulama ile dünya genelinde araştırmayı kapsamsına önem verilmesi gerektiğidir.

Günümüzde marka patent başvuruları öncesinde işletmelerin yapacakları detaylı araştırmalar ve kapsamlı analizler artık çok daha kolay ve çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Markaların özgünlüğü konusunda var olan bu pratik avantajdan her işletmenin yeni ar-ge ve faaliyetleri öncesinde yararlanmaları gerekiyor.