Cumhuriyet gazetesini, perde arkasından Aydın Doğan medyasının yönettiği ortaya çıktı. Cumhuriyet'in imtiyaz sahibi olarak Cumhuriyet Vakfı görünüyor. Vakfın Yeni Gün Holding AŞ ve Yeni Gün Haber Ajansı'nda hissesi var. İki kuruluşun da adresinin Şişli'deki Cumhuriyet gazetesi olması, taraflar arasındaki organik bağı ortaya koyuyor. 186 hissedardan oluşan Yeni Gün Holding A.Ş.'de; Cumhuriyet gazetesinin attığı MİT TIR'ları manşetlerini finanse eden Aydın Doğan, İnan Kıraç, Ali Haydar Veziroğlu, Server Tanilli, İpek Çalışlar ve Oktay Ekinci gibi iş adamları ve yazarlar hissedar olarak bulunuyor.

DOĞAN'IN 30 BİN HİSSESİ VAR

Holdingin en büyük hissedarı Cumhuriyet Vakfı. Vakıf 670 bin 20 hisseye sahip. İnan Kıraç'ın 450 bin hissesi var. Aydın Doğan'ın ise 30 bin hissesi bulunuyor. Vakıf adına gazeteyi yöneten tepe isim, eski Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç. O da aynı zamanda holding ve ajans hissedarları arasında bulunuyor. Yeni Gün Haber Ajansı'nın en büyük hissedarları ise yine holding ve vakıf. Ajansta Cumhuriyet Vakfı'nın 2 milyon 950 bin 59, Yeni Gün Holding AŞ'nin de 11 milyon 75 bin 659 hissesi var.

ORGANİK BAĞ...

Cumhuriyet'in imtiyaz sahibi olarak Cumhuriyet Vakfı görünüyor. Vakfın, Yeni Gün Holding A.Ş. ve Yeni Gün Haber Ajansı'nda hissesi var. İki kuruluşun da adresinin Şişli'deki Cumhuriyet gazetesi olması taraflar arasındaki organik bağın bir kanıtı...