İnönü Üniversitesinde Rektörlük seçimleri adaylara baktığımızda, Karaciğer Nakil Ekibinde başarılarıyla kendisinden söz ettiren Genel Cerrah Prof. Dr. Cengiz ARA'nın isminin öne çıktığını görebiliyoruz.

Prof. Dr. Cengiz ARA’yı sevenlerin ne kadar çok olduğunu duymayan yok. Başarılı bir bilim insanı, konusunda kendisini iyi yetiştirmiş Malatya’mızın ÖZ EVLADI. Prof. Dr. Cengiz ARA Hoca Rektörlük seçimine gireceğini bir basın toplantısıyla bizlerle paylaştı. Bizde bu haberi Malatya ve Türkiye kamuoyuyla paylaştık. Tabii ki, Mesleğimizin gereği olarak aday adaylıklarını açıkladıktan sonra bizde adayları takip etmeye ve çalışmalarını izlemeye ve irdelemeye çalışıyoruz. Bu konuda TARAFSIZ ve OBJEKTİF olma gayreti içerisinde olduğumuzu da belirteyim. 

Prof. Dr. Cengiz ARA Hocanın çok güçlü Rektör Adayı olduğunu, Kulis çalışmalarının çok sağlam olduğunu, öyle iki resim karesiyle aday olmadığını görünce bende Prof. Dr. Cengiz ARA Hocayı yakından inceleyip bilgi sahibi olmaya çalıştım.

Gördüklerim, duyduklarım Rektörlük seçimlerinde Prof. Dr. Cengiz ARA’nın da güçlü olduğu yönünde. Görüştüğümüz akademisyenler tarafından Prof. Dr. Cengiz ARA Hoca’nın idealist biri olduğu, tuttuğunu koparan bir yapısının olduğu ve tarafsız bir kişiliğinin olduğu bahsediliyor. Türkiye’de son yıllarda dış güçler ve paralel yapının tezgâhının tümünü ve darbe girişimlerinin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önlediğini söyleyen, Reisi seven bir kişiliği olduğu bilinen bir akademisyen, bir Hoca olduğu belirtiliyor.

Prof. Dr. Cengiz ARA Hoca, ‘‘Hayalim, Hemşerimiz Merhum Turgut Özal’ın hayali olan Turgut Özal Tıp Merkezinde Kalp Nakli Enstitüsünün de kurulması. Karaciğer Nakli gibi, Kalp Naklinin de Malatya’mızda ve hastanemizde yapılması” olduğunu duyduk. Ve buda bizi heyecanlandırdı. Tabii ki, Prof. Dr. Cengiz ARA Hoca; İnönü Üniversitesinde Çok sevilen ve çevresinde herkesin kendisini sevdiği, vefalı, inançlı, İtikatlı Müslüman ve İslami kimliğini ve inanç değerlerini hiçbir zaman gizlemeden savunan bir kişi olarak tanınıyor.

Hakkın ve halkının yanında yer alan saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın Malatya Halkının öz evladı olan Prof. Dr. Cengiz ARA’ya da sıcak bakılacağını kulislerde çokça duyuyoruz. 28 Şubatta dini ve İslami duruşunu net bir şekilde savunan ve dik duruşundan taviz vermediği söyleniyor. İş dünyası ve siyasiler tarafından da takdir gördüğü biliniyor. Hedefinin İnönü Üniversitesinin başarısını hak ettiği yere taşımak. Sanayi ile Üniversitenin biraraya gelmesi ile bilimin katkısıyla Sanayinin geliştirmesine katkı sağlamak. Şehirle, Üniversitenin bütünlüğünü sağlamak. Daha başarılı bilim insanlarının yetişmesini sağlayarak, kendine güvebeb, özgüveni yüksek Akademisyenlerin varlığını artırmak olduğu söyleniyor. Tüyü bitmemiş yetimin hakkının olduğu devlet bütçesinden pay alan Üniversitemizin Bir Kuruşunun dahi israfına tahammülü olmadığı biliniyor. Prof. Dr. Cengiz ARA, çok güçlü bir Rektör adayı olduğu, gittiği, görüştüğü tüm hocaların takdirini topladığı ve sevgilerini kazandığı duyuyoruz. Bütün bu inceleme çalışmalarımız, Prof. Dr. Cengiz ARA Hocanın Rektör adayları arasında en çok oyu alacak Rektör Adayı olduğunu gösterdi.

İnceleme ve Yorum Haber: Hasan YAĞMUR / malatyagercek.com