HİLAL YILDIRIM - HABER MERKEZİ
BALYOZ BİLİRKİŞİLERİNE YAKALAMA KARARI
Balyoz Davası'nda delil kabul edilen 19 CD ile ilgili eksik ve yanlı bilirkişi rapor hazırladıkları iddiasıyla yargılanan TÜBİTAK eski çalışanı 3 sanık hakkında savunmalarının alınması için yakalama kararı çıkartıldı.
Balyoz Davası'nda delil kabul edilen 19 CD ile ilgili eksik ve yanlı bilirkişi rapor hazırladıkları iddia edilen TÜBİTAK eski çalışanı 3 tutuksuz sanığın yargılanmalarına devam edildi.  İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya "Görevi kötüye kullanmak" suçundan 1 yıldan 3'er yıla kadar hapisleri istenen  tutuksuz sanıklar Erdem Alpaslan, Tahsin Türköz ve Hayrettin Bahşi katılmadı. Duruşmaya taraf avukatları katıldı.
BERAAT EDİP ŞİLAYETÇİ OLDULAR
Duruşmaya aynı zamanda suçtan zarar gördükleri gerekçesiyle davaya müdahil olan Emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Albay Cemal Temizöz ve Dursun Çiçek’in aralarında bulundu Balyoz davasında yargılanarak beraat eden 12 kişi katıldı.
Ayrıca avukat İlkay Sezer Emekli Orgeneral Bilgin Balanlı’nın aralarında bulunduğu 6 kişinin mağdur oldukları gerekçesiyle davaya katılma talebinde bulundu.
YAKALAMA KARARI ÇIKARTILDI
Sanık Tahsin Türküöz ve Hayrettin Bahşi’nin avukatları müvekkillerinin yurtdışındaki üniversitelerde çalıştığını belirtti. Hakim sanıklar Erdem Alparslan, Hayrettin Bahşi ve Tahsin Türköz’ün yurtdışında olduklarını belirterek  raporlar ve bir kısım konularda sanıkların bizzat dinlenilmesi gerektiği gerekçesiyle savunmalarının alınması için ayrı ayrı haklarında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Kaynak: Aksam.com.tr