İstanbul Bayrampaşa'da sabah saatlerinde Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne 2 kadın terörist tarafından el bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıyı düzenleyen teröristlerden Berna Yılmaz'ın 2012 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde pankart açmıştı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li vekil Şafak Pavey ise o gün attığı twitle teröristlere destek olmuştu. İşte o twitler:
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KATILDIĞI TÖRENDE PANKART AÇMIŞ
Saldırının ardından girdikleri binada etkisiz hale getirilen iki saldırganın terör örgütü DHKP/C üyesi Çiğdem Yakşi (27) ve Berna Yılmaz (27) olduğu belirlendi.
Berna Yılmaz'ın, 14 Mart 2010'da düzenlenen ''Roman Vatandaşlarımız ile Buluşuyoruz'' konulu toplantıda o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşma yaptığı sırada pankart açma eyleminin de arasında bulunduğu çok sayıda eyleme katıldığı gerekçesiyle yargılanıp 8 yıl 5 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı.
Saldırganlardan Çiğdem Yakşi'nin de Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na yönelik saldırı hazırlığında olduğu yönünde haberler medyada yer almıştı.
Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Roman Buluşması’nda “parasız eğitim istiyoruz, alacağız" yazan pankart açtıktan sonra gözaltına alınan ardından ‘örgüt üyeliği’ gerekçesiyle 19 ay tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edilmişti.