Minicik bedenleriyle dünyaya ilk geldikleri andan itibaren bizim korumamıza ihtiyaç duyan bebekleri, giydirir kuşatır ve soğuktan ya da sıcaktan korumaya çalışırız. Bebek elbiseleri bu anlamda mevsim şartlarına uygun şekilde üretilir ve piyasaya sunulur. Oldukça çok çeşide ve modele ulaşmanın mümkün olduğu bebek elbiseleri modasında, çeşitliliğe bakarak adeta şaşkına dönebilirsiniz.

Bebek Giyiminde Tasarım

Moda ve tasarım ustaları bebek elbiseleri söz konusu olduğunda tıpkı büyüklere hazırladıkları kıyafetlerde olduğu gibi özen gösterirler.Küçücük bebek kıyafetlerindeki model çeşitliliğini anlamak mümkün görünmeyebilir bazen. Bu kadar çeşide ne gerek var diyebilirsiniz. Fakat bu harika modellerin bebeklerdeki saflığı ve sevimliliği daha bir göz önüne çıkardıklarını da kabul etmek gerekir. Özellikle kız bebekler için üretilmiş elbiseler, adeta terapi etkisi yapabiliyor insana. Pembenin, sarının, kırmızının, yeşilin her tonuyla üretilen bebek elbiseleri adeta birer sanat eseri. Fırfırlardan tutunda, rengarenk pileli eteklere sevimli bluzlara kadar bir çok modelde üretilen bu minik elbiseler gerçekten mesai gerektiren ve özveri ile hazırlanan şeyler.
bebek elbise
Ülkemizde Bebek Elbiseleri

Ayrıca, günümüzün tekstil dünyasını düşünürsek, bebek elbiseleri, sektörde önemli bir paya sahip. Sağlanan istihdamı da hesaba katarsak sürekli büyüyen bu sektör ülke ekonomisinde de söz sahibi. İhracata olan katılımını da göz ardı edemeyeceğimiz tekstilde bebek kıyafetleri sektörü, Ekonomi Bakanlığının verilerine göre, 2013 yılı itibariyle 196 milyon dolarlık bir ihracat noktasına gelmiş durumdadır. Bu ülkemiz için sevindirici bir durum. Tabi ki ithalatı da yapılan bebek giysilerinde, dünyaca ünlü ve kaliteli markalara da rastlamak mümkün. Önemli sayıdaki ebeveyn tarafından tercih edilen bu markalar da çeşitlilik konusunda geniş bir yelpazeye sahipler.

Nasıl Seçeriz?

Tabi ki modeli ve rengi bizim için çok önemli olan minik elbiselerde, ilk öncelikli olarak kumaşına, üretildiği hammaddeye bakmamız gerekir. Yüzde yüz pamuklu kumaştan üretilmeleri en iyisidir. Ya da en azından %80 e ve %90 a varan bir oranla pamuk taşımaları tercihlerimizde çok dikkat etmemiz gereken bir noktadır. Çünkü pamuklu giysiler insan bedeniyle tabi ki de bebeklerin tazecik saf ciltleriyle en uyumlu kumaş cinsini ihtiva eder. Bebekler gün gün büyüyüp bir anda alınan kıyafetlere sığmasalar da o kıyafetler tekrar giyilemese de bebekler çok hassastırlar ve en iyisini almak gerekir. Biliyoruz ki kaliteli ve güzel giysiler fiyat olarak da pahalı statüsüne girerler fakat bebeklerimizin sağlığı için buna değer.