FETÖ'ye yönelik Isparta'da sürdürülen soruşturma kapsamında paralel yapının siyaseti dizayn etmenin dışında sporu da dizayn etmeye çalıştığı ortaya çıktı. 17-25 Aralık darbe soruşturmasının ardından Süleyman Demirel Üniversitesi rektörlüğü seçiminde Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun rektör seçilememesinin ardından, üniversite eski Bilgi İşlem Daire Başkanı Halil Karakoç'un kaçırmaya çalıştığı kumpas hard disklerine el konuldu.

HARD DİSKTEKİ HAİN PLAN 

Isparta Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Ekipleri (KOM) el konulan hard diskleri incelemeye aldı. Ekipler aylarca şifrelerin çözümü için uğraştı. Açılan hard diskler içerisinde Hablemitoğlu cinayeti ve Türkiye'nin gündemini sarsan siyasilerin özel görüntülerinin içerdiği kaset skandalı ile ilgili birçok bilgi ve görüntülere ulaşıldı. Hard diskler içerisinde, ülke genelinde sosyal, siyaset alanını kontrol ve yönlendirme amaçlı planların deşifresi yapıldı. Hard diskte ayrıca Fetullah Gülen'in 247 sayfa el yazmalı dokümanları ele geçirildi.

24 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI 

KOM ekipleri tarafından ele geçirilen belgeler arasında Fetullah Gülen'in 3 Temmuz 2011'de başlayan Şike soruşturması öncesinde Aziz Yıldırım ile ilgili talimatları ele geçti. Yazılı dokümanlarda Gülen'in Aziz Yıldırım'dan "Bize düşman. Hizmet düşmanı" olarak bahsettiği kaydedildi. FETÖ soruşturmasında aralarında eski Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü ve Ege imamının da aralarında bulunduğu kişilere siyaset, sosyal ve spor dalının neden yeniden dizayn edilmeye çalışıldığı sorusu yönetildi. Soruşturma kapsamında 24 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.