Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Malatya İl Başkanı Süleyman SOLMAZGÜL'ün Basın açıklaması;
"Milletvekili müsvettesi olan Cumhuriyetçi Türk Partisi Lefkoşa milletvekili Doğuş Derya adındaki şahıs geçtiğimiz günlerde meclis genel kurulunda Aziz Türk Milletinin öz evladı olan Kahraman Türk Ordumuza ve Bunun üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Devletine hakaret ve iftira etmiştir. Küçük insan Doğuş Derya'ya Büyük Türk Ordusunun tarih boyunca, milletimizi ve dünya insanlığını fitne, fesad ve zulüm kuyularına çeken odaklarla her zaman mücadele etmiştir. Doğuş Derya, Türk askerinin dünyada ki ahlakta, şerefte, cesarette ve caydırıcılıkta tek ordu olduğunu çok iyi bilmektedir. Onun amacı Kahraman Türk ordusuna dil uzatarak dış güçlerin tebriğini almaktır. Ama biz Doğuş Derya'ya ve onun arkasında ki güçlere tekrardan hatırlatmak istiyoruz. Kahraman Türk Ordusu Tarihin bilinen en eski ordusu olarak varlığı boyunca dünya barışına hizmet etmiş, zulme uğrayan insanların umudu olmuş, zalimlerin ve hainlerin korkulu rüyası olmuştur. Hayvana bile taşiyacağindan fazla yük yüklememeyi belirleyen bir milletin-medeniyetin çocukları tecavüzcülükle suçlanamaz.

Büyük Türk Ordusu 1071'de Sultan Alparslan komutasında Malazgirt zaferini aşk,vecd ve ahlakla kazanmış, esirlere saygıda ve hürmette dünyaya ahlak dersi vermiştir. Haçlılar tarafından zülme uğrayan Kudüs-ü Şerif'i Selahaddin Eyyübi komutasında tekrardan almış ve esir haçlı komutanı ve Kudüs'te yaşayan hristiyan ve yahudi insanların teline zarar vermeyerek Türk ordusunun ahlakını dünyaya birdaha göstermiştir. Fatih Sultan Mehmed Han komutasında İstanbul'u fethederek Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V)'ın hadis-i şerifine mahsar olarak, dünya tarihinde çağlar açmış çağlar kapayarak dünyaya yine tarihi bir ders vermiştir. Dünya'nın heryerinde katledilen, her müsibetin baş sorumlusu ilan edilip kılıçtan geçirilen ve sürekli göçe zorlanan Yahudileri İspanyada katledilmekten kurtarıpta Dünya'ya İnsanlık dersi vermeye devam etmiştir. Türk Kurtuluş Savaşında emparyalist güçlere ve iş birlikçi nankörlere karşı tarihi bir duruş sergileyerek düşmanı denize dökerek dünyaya cesaretini göstermiştir. Yine son olarak Türkün öz yurdu olan Kıbrıs'ta zulme, KATLİAMA ve TECAVÜZ uğrayan ada halkını korumak, barışı ve huzuru temin etmek için, kollamak ve savunmak için tüm imkansızlıklara ve emparyalist güçlerin baskılarına rağmen Makarios ve EOKA canilerine yaptıkları ahlaksızlığı mislli ile ödetmiş, Rum mezalimini önlemiştir !

Kıbrıs bizim öz yurdumuz ve tapulu malımızdır. 90 yaşında cihad etmek için Kıbrısın fethine katılan Ebu Talha hazretleri yolla rahmeti rahmana kavuşmuş ve Kıbrıs'a İslam ordusu ilk şehidi ile ayak basmıştır. Bu yüzdendir ki Kıbrıs bizlerin öz yurdudur. Kıbrısta zulüm yapanların karşısında olup hep mazlumu korumuş olan ve bunu yaparkende hiçbir karşılık beklemeden kanını seve seve feda eden şanlı Türk askerine dil uzatan Doğuş Derya'yı kınıyor ve söylediklerini kendisine aynen iade ediyoruz.

Bu ahlaksızlığa tepki koyan K.K.T.C. Milletvekillerimizi tebrik ediyoruz.

Aziz Türk Milletinden, Kahraman Ordumuzdan ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimizden Özür Dilemelidir aksi halde hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı belirtmek isterim." dedi.