Zeytinburnu sahil yolunda bisikletleriyle bir araya gelen Bisikletli Ulaşım Platformu üyesi bir grup bisiklet kazalarına dikkat çekmek için yolun bir şeridini trafiğe kapattı.
Geçtiğimiz günlerde, Zeytinburnu sahil yolunda bisikletiyle balıktan dönerken bir TIR’ın çarpması sonucu 38 yaşındaki Vedat Koymalı hayatını kaybetmişti.
Bisikletli Ulaşım Platformu üyesi bir grup, yaşanan bisiklet kazalarına dikkat çekmek için Vedat Koymalı’nın can verdiği yerde toplanarak bir eylem gerçekleştirdi. Bisikletleriyle olayın yaşandığı yere gelen yaklaşık 50 kişi yağan yağmur altında Kennedy Caddesi’nin bir şeridini trafiğe kapattı. ‘Tam burada bir bisikletli öldürüldü’, ‘Katilim olma’, ‘Bisikletli ölümlerini durdurun’ pankartları taşıyan eylemcilere yoldan geçen sürücüler de korna çalarak destek verdi. Bisikletli Ulaşım Platformu adına bir açıklama yapan Ergin Ertekin, geçtiğimiz cumartesi günü Vedat Koymalı’nın bisikletiyle evine giderken hayatını kaybettiğini hatırlatarak, “Yetkililere defalarca bildirmemize rağmen Zeytinburnu sahil yolunda bulunan ‘sözde’ bisiklet yolu bir can aldı. Bisikletli ölümleri artık dursun” diye konuştu.
Açıklamanın ardından bir süre daha yol üzerinde düdük çalıp ellerindeki pankartları taşıyan bisikletli eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı.
(İHA)