Diyarbakır’da düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden AK Parti Diyarbakır eski İl Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca için Fatih Camisi’nde gıyabi cenaze namazı kılındı.
Diyarbakır’da dün uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden AK Parti Diyarbakır eski İl Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca için Fatih Camisi’nde gıyabi cenaze namazı kılındı. İkindi namazı sonrası caminin avlusunda aralarında AK Parti İstanbul Milletvekilleri Ravza Kavakçı, Harun Karaca ve Erkan Kandemir, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş’ın da bulunduğu yaklaşık 500 kişi, Koca için saf tuttu. Ardından Koca için gıyabi cenaze namazı kılındı ve dualar edildi.
Cenaze namazının ardından bir açıklama yapan AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, “Yunus kardeşimizin şehit olduğu yolda her gün il günkü gibi azim ve kararlılıkla yürüyen kıymetli dava arkadaşlarımız, 8 Haziran’dan bu yana kana ve gözyaşına boğulan ülkemizde, dün dava arkadaşımız Yunus Koca’nın şehit haberini aldık. O da bizler gibi doğru bildiği yolda, davasını insanlara anlatmayı kendisine hedef kılmış bir kardeşimizdi. Siyasetin, özgürlüklerin türlü baskılarla engellendiği; namlunun gölgesinde siyaset yapılmaya çalışılan bir atmosferde davamızı, en zor şartlarda gönüllere götürmeye çalışan değerli kardeşimizi şehadeti bizlere hain terör örgütünün karanlık yüzünü bir kez daha gösterdi” dedi.
“Yunus Koca’ya sıkılan, her gün bizlerden canlarımızı alan o kurşun seslerini iyi tanıyoruz” diyen Ecertaş, “İlkel bir anlayışla kan üzerinden siyaset yapmayı kendisine yol edinmiş bu hain yapı, beraberinde afaki ideolojik fantezilerini tatmin etmeye çalışanlarla bu ülkenin aydınlığını, huzurunu ve birlikte yaşama idaresini hedef almaya çalışmaktadır. Buradan yüreğimiz yanarak sesleniyoruz: Mutlu musunuz?” diye konuştu.
(İHA)