Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla devlet erkanının tebriklerini kabul etti.
Devlet erkanının Anıtkabir’i ziyaretiyle başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ardından Erdoğan, Cumhurbaşkanı Külliyesi’ne geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı tebriklerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin ana binasının fuaye salonu olarak adlandırılan bölümünde tebrikleri kabul etti.
TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Başbakan Yardımcıları Tuğrul Türkeş, Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem ile Bakanlar Kurulu’nun bazı üyeleri, kuvvet komutanları ile bazı üst düzey askeri yetkililer, bazı milletvekilleri, üst düzey bürokratlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebriklerini sundu.
Türkiye’de görev yapan büyükelçiler ve yabancı misyon şefleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Cumhuriyet Bayramı tebriklerini iletti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli törene katılmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 10.30’dan itibaren davetlilerle tek tek tokalaştı. Her rütbeden asker, askeri öğrenci temsilcileri ile Genelkurmay Başkanlığı’ndan bazı sivil personel de törene katılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebriklerini iletti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer üst düzey devlet erkanı saat 11.30 sıralarında Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) Cumhuriyet Bayramı törenlerine katılacak.
(İHA)