Hakkari-Çukurca karayolu 3 gün aradan sonra ulaşıma açıldı.
Yaklaşık 3 gün önce şehirden 40 kilometre mesafede bulunan Hakkari-Çukurca karayoluna inen PKK’lılar bir beton elektrik direğini yola devirdikten sonra yola toprak hafriyat boşaltarak yolu trafiğe kapatmıştı. Toprak hafriyatın üzerine ise 12 adet piknik tüpü bırakarak bomba süsü verilmişti. Yolda kimlik kontrolü yapan PKK’lılar İl Özel İdaresi ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne ait iki aracı ise ateşe verip bazı araçların anahtarlarını da alıp bölgeden uzaklaşmıştı. Bugün sabah saatlerinde havadan ve karadan Jandarma Özel harekat timleri tarafından bir operasyon düzenlendi. 3 koldan düzenlenen operasyonlarda şüphelenilen tepeler ise helikopterler tarafından taranmıştı. Patlayıcı süsü verilen tüpler jandarma bomba imha uzmanı ekipleri tarafında yoldan uzaklaştırılıp toprak hafriyatta kaldırılarak karayolu yeniden ulaşıma açıldı.
3 gündür elektriksiz kalan Çukurca ilçesi ile bağlı köylere yeniden elektrik verilmesi için ekipleri çalışma başlattı. Şine köprüsü üzerinde basın mensuplarına açıklamada bulunan İHD Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, hükümete can kayıplarının önüne geçmek için çözüm sürecinin devam etmesini istedi. Akbulut, ”Herkes çözüm sürecinden yana ve talepleri de budur. Burada yaşanan yol kapanma olayının ise bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Hükümetten ve PKK’dan isteğimiz ateşkesin biran önce sağlanmasıdır ve çatışmalı ortamın son bulmasıdır” dedi.
Mazlum-Der Hakkari İl Başkanı Cengiz Şen, çıkan olayların üzücü olaylar olduğunu ve bu alayları tasvip etmediklerini söyledi. Şen,”Hükümet ve PKK arasında iki yıldır süren çatışmasızlık sürecinin devam etmesini istiyoruz. Barış ve kardeşlik diyaloğunun sağlanması için herkesin elini taşın altına koyması gerekir. Her iki taraftan yaşamını yitirenler oluyor. Kimsenin ölmesi gerekmiyor. 30 yıl çatışmalar oldu insanlar öldü. Bu 30 yılın sonucunda hiç kimse kar etmedi” şeklinde konuştu.
(İHA)