BESAŞ’ın düzenlendiği ve Bursa genelinden 24 bin 550 öğrencinin katıldığı ‘israf’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren ilkokul öğrencisi Ceylin Taşkın, kazandığı 3 aylık ekmek kuponunu ihtiyaç sahiplerine bağışladı.
Türkiye’de yılda 2 milyar 280 milyon ekmeğin israf edildiğine dikkat çekmek için böyle bir yarışma düzenlediklerini dile getiren BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, küçük öğrenciyi tebrik etti.
Bursalıları kaliteli, sağlıklı, hijyenik ve ekonomik ekmekle buluşturmanın yanında her türlü sosyal sorumluluk projesinde öncü bir rol üstlenen BESAŞ’ın, ekmek israfına dikkat çekmek için düzenlediği resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerine kavuştu. İlkokullardan 8 bin 200 ve ortaokullardan 16 bin 350 öğrencinin katıldığını yatırmanın ödül töreninde konuşan BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, Türkiye’de yılda 2 milyar 280 milyon ekmeğin israf edildiğini, bunun ekonomiye zararının da çok büyük boyutlara ulaştığını söyledi. Ekmeğin sembolik olmasından dolayı önemli olduğunu ifade eden Bektaş, zaman israfı başta olmak üzere birçok tüketim kaleminde israfa dikkat çekmek istediklerini, milli eğitim ile birlikte böylesi organizasyonlarda yer almaya devam edeceklerini vurguladı.
Törene katılan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Arzu Ayyıldız da ekmeğin tüm dünyada tüketilen ana gıda maddesi olduğunu söyledi. Yarışmanın amacının ekmek ve diğer gıdaların israf edilmesine genç yaşlarda farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Ayyıldız, Bursa’dan yarışmaya ilkokullardan 8 bin 200, ortaokullardan 16 bin 350 öğrencinin katıldığını kaydetti.
Konuşmaların ardından şiir yarışmasında ilk ve ortaokulda birinci olan Nisa Demir ve Muhammed Ramil Özkara şiirlerini, kompozisyon birincisi Selin Can da kompozisyonunu okudu.
Yarışmada ilk üçe giren öğrencilere ödülleri BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Arzu Ayyıldız tarafından verildi. Birinci seçilenlere tablet PC, 2.seçilenlere fotoğraf makinesi, 3. Seçilenlere ise mp3 çalar hediye edildi. Dereceye giren öğrencilere aynı zamanda 3 aylık BESAŞ ekmek kuponu da verildi.
3. ve 4. sınıflar arası şiir dalında üçüncülük ödülünü kazanan, Mustafakemalpaşa İlçesi 14 Eylül İlkokulu 4/A sınıfı öğrencilerinden Ceylin Taşkın, örnek bir davranışa imza atarak, kazandığı ekmek kuponunun BESAŞ tarafından ihtiyaç sahibi birine verilmesini istedi. Küçük öğrenci kazandığı ekmek kuponunu BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş’a teslim etti.
Bu yaşta sergilenen bu örnek davranışın kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, “Değerli öğrencimiz Ceylin Taşkın’ı bu duyarlılığından dolayı tebrik ederim. Kazandığı ekmek kuponları onun adına ihtiyaç sahibi bir vatandaşımıza ulaştırılacaktır” dedi.
(İHA)