Konya’da bir sanayi sitesinde çok sayıda köpeğin kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından zehirlenerek öldürüldüğü iddia edildi.
Köpek katliamı hayvan severlerin internet sitesindeki sayfalarına gelen bir ihbarla ortaya çıktı. İddiaya göre, Büsan Sanayi Sitesi’nde boş arazilerde bulunan köpekler yedikleri tavuk etinden dolayı zehirlenerek birer birer ölmeye başladı. Durumu haber alan hayvan hakları savunucuları sanayi sitesine giderek çok sayıda köpek ölüsüyle karşılaştı. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesinde yapılan patoloji incelemesinde köpeklere zehirli tavuk eti yedirildiği tespit edildi. Alanda bulunan bazı köpeklerin de yürümekte zorlandığı görüldü. Duruma tepki gösteren hayvan severler savcılığa suç duyurusunda bulunarak köpekleri zehirleyenlerin bulunmasını istiyor.

“ZEHİRLEYENLERİ ALLAH’A HAVALE EDİYORUM”
Yıllardır sanayi sitesinde eşiyle birlikte bekçilik yapan ve köpekleri besleyen 55 yaşındaki Rukiye Bağcı, köpeklerin öldürülmesinin cinayet olduğunu ifade etti. Bölgedeki bazı kişilerin köpekleri zehirlediğini iddia eden Bağcı, “Bazı esnaflar iyiydi, yemek ve su verirdi. Yemek fabrikalarından yemek alıp veriyordum. Allah onlardan razı olsun. Bu durum hepsine mahsus değil. Ama içlerinde yaramayan, kendini bilmeyenler zehirlemiş. Bu cinayettir. Konya’yı burası için protestoya çağırıyorum. Bütün cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyorum” dedi.
Daha önce böyle bir durumla hiç karşılaşmadığını anlatan Rukiye Bağcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Hastalanırlardı, birbirleriyle dövüşürlerdi, ayırırdım, yavrulara gölgelik yapardım. Belediye gönüllüsüydüm ben. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’ten de Allah razı olsun. Buraya mama getiriyorlardı. Bu köpekler tavuk yemiş. Ağızlarında tavuk vardı. Tavukları yiyen köpekler ölmüş. Yiyemeyip korkanlar kalmış. Çok köpek ölmüş çok. Bu dünya bizim değil ki. Onların da hakkı var. Bunları da Allah yarattı. Bunlar da canlı. Biz bunlara saygı göstereceğiz. Bunlar öbürkü dünyada dile gelecek. Bu hayvanları zehirleyen kendini bilmez adamı Allah’a havale ediyorum. Tüyü yüzünde, tırnağı gözünde çıksın.”
Köpekleri öldürülmesinin kasıtlı olduğunu savunan Bağcı, “Bunu kasıtlı yapmışlar. Normal yemekten bu kadar hayvan ölmez. Zehiri karmışlar, poşet ile getirmişler atmışlar, yiyen köpekler de ölmüş. Tüm Konya’yı davet ediyorum. Protesto yapsınlar. Tüm savcıları göreve davet ediyorum. Ben Rukiye Bağcı, Doğanhisarlıyım. Ben burada 2005’ten bu yana Yıldız Sanayisi’nde duruyordum. Bir kendini bilmez insan, hepsi değil ama kendini bilmez biri bunları böyle yapmış, yazık. Ama buradan sesleniyorum ki o adam bir kaza, belaya denk gelirse bu hayvanların intizarı. Bunlardan bilsin” diye konuştu.

“SADECE KARINLARINI DOYURMAK İSTİYORLARDI”
Hayvan sever Neslihan Özolcay da, Facebook sayfalarındaki ihbarla sanayi sitesine gittiklerini belirterek, “Dün akşam buraya geldiğimizde birkaç köpek ölmüştü ve ağızlarından kan geliyordu. Bugün de geldiğimizde atılmış zehirli et parçalarını gördük. Dün Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Ahmet Bey ile telefon görüşmesi yaptık. Buradaki bir ölü köpeği kendimiz fakülteye götürdük. Otopsi sonuçlarıyla birlikte Cumhuriyet Savcılığına başvuracağız. Gördüğünüz gibi de berbat ve çok kötü durumdalar. Sadece altı üstü bir yemek. Karınlarını doyurmak istiyorlardı. Bu gördüklerimiz. Bir de görmediğimiz toplatılan bir sürü köpek söz konusu. Sayının gittikçe artmasından korkuyorum” dedi.
(İHA)