Eskişehir’i ziyaret eden dünyaca ünlü Uruguay’ın eski Devlet Başkanı Mujica, kendisine ikram edilen Eskişehir simidini çok beğendiğini söyledi.
Odunpazarı Belediyesi’nin davetlisi olarak Eskişehir’e gelen eski Devlet Başkanı Jose Mujica ve heyeti, Odunpazarı Belediyesi Başkanı Av. Kazım Kurt’la birlikte Eskişehir temaslarına devam ediyor. Mujica, TÜLOMSAŞ içerisinde bulunan Devrim Otomobili’ni ziyaret ederek, bilgiler aldı. Devrim Otomobili ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmeyen Mujiga, sonrasında heyet ile birlikte Adalar mevkiini gezdi. Mujica, bir kafede oturanlar tarafından çaya davet edildi. İkramı geri çevirmeyen dünyanın en fakir başkanı Jose Mujica, ilk kez tattığı Eskişehir simidini ise çok beğendiğini ifade etti. Mujica, "Eskişehir simidini çok beğendim. Daha önceden bilmiyordum. İlk defa yedim. Tadını da çok beğendim" dedi. Ayrıca kafede bulunan vatandaşlar fotoğraf almak için birbirleriyle yarışırken, Mujica bol bol poz verdi. Odunpazarı Belediyesi’nin ihtiyaç sahipleri için açtığı Halk Markette de incelemelerde bulunan Mujica, uygulamanın çok güzel olduğu dile getirdi.

"HALK MARKET İNSANLARA EŞİTLİKÇİ YARDIM EDİYOR"
Gün boyu gezdiği yerleri yaptığı açıklamalar ile değerlendiren Uruguay’ın eski Devlet Başkanı Jose Mujica, Halk Marketi’nin çok yararlı ve ilginç olduğuna değinerek, "Ben halk marketin çok yararlı ve ilginç olduğunu düşünüyorum. İnsanlara daha eşitlikçi bir şekilde yardım ettiğini düşünüyorum" diye konuştu.
Adalar mevkiinde yaptığı geziden de bahseden Mujiga, "Şehrin ortasında bir park olması çok güzel bir şey. Latin Amerika’da bu bir nehir değildir. Latin Amerika’da nehirler çok daha büyük. Porsuk nehri, İspanya’ya göre çok daha güzel görünüyor. Nehrin kenarındaki park çok etkileyiciydi. Porsuk’u Yeni Zelanda’nın güneyindeki adaya benzettim" şeklinde konuştu.

"DEVRİM ARABASI KENDİ ARABAMI HATIRLATTI"
Devrim Otomobili’ni Uruguay’da kullandığı antika otomobiline benzeten Mujiga, "Uruguay’da benim kullandığım aracın adı Fuska. Devrim Arabası bana onu hatırlattı. Dünyanın her ülkesinde spesifik olarak kendisine özel araçları olduğu gibi Türkiye’de de bunu görüyorum" ifadelerini kullandı.
Jose Mujiga’yı Eskişehirliler ile buluşturmanın kendileri için bir görev olduğunu aktaran Odunpazarı Belediyesi Başkanı Av. Kazım Kurt da, şöyle konuştu:
"Dünyanın merak ettiği bir lideri Eskişehirlilerle buluşturmak bizim için ayrı bir görev. Bunu yerine getirebildiysek memnun olduk. Kendisine Eskişehir’in orjinal yerlerini, etkinliklerini göstermek istiyoruz."
(İHA)