Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, cumhuriyetçilik ve milliyetçilik vurgusu yaparak, “Bizim olduğumuz yerde kimse bize cumhuriyetçilik dersi veremez. Bizim olduğumuz yerde kimse Osmanlı’ya, Osmanlıca’ya hakaret edemez” dedi.
Başbakan Davutoğlu, katıldığı AK Parti Afyonkarahisar 5. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada iktidarı cumhuriyetçilik ve milliyetçilik konusunda eleştirenlere cevap vererek, “Bu ülkede herkes Selçukçu torunudur, Osmanlı evladıdır, cumhuriyet çocuğudur. Bunları birbirinden kimse ayıramayacak. Selçuklu’nun mirasını koruyacağız. Osmanlı’nın adalet idealini koruyacağız ve aziz cumhuriyetimizi, Afyon’dan doğan cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırıp yücelteceğiz. Bizim yolumuz budur. Bizim olduğumuz yerde kimse bize cumhuriyetçilik dersi veremez. Bizim olduğumuz yerde kimse Osmanlı’ya, Osmanlıca’ya hakaret edemez. Bizim olduğumuz yerde herkes çift kartal başlı Selçuklu’ya selam durur. İşte Konya, Ankara, İstanbul, İzmir hattına baktığımızda Selçuklu payitahtı, Osmanlı payitahtı İstanbul ve Cumhuriyet’in payitahtı Ankara arasında bir orta nokta bulun, o orta nokta Afyon’dur. Hepsinin ortasında, hepsinin kalbinde ve hepsinin yüreğinde” diye konuştu.
Başbakan Davutoğlu, konuşmasında ayrıca kentte fırtına şeklinde esen rüzgardan dolayı Denizli İl Kongresi’ne katılmak üzere planlandığı gibi helikopterle gidemeyeceğini, karayolu ile Denizli’ye hareket edeceğini söyledi.
Başbakan Davutoğlu, zaman darlığından dolayı Afyonkarahisar Valiliği’ne gerçekleştireceği ziyareti ise iptal etmek zorunda kaldı. Başbakan Davutoğlu, kongredeki konuşmasının ardından beraberindeki bakanlarla birlikte karayolu ile Denizli’ye hareket etti.
(İHA)