Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediye Meclisi toplantısında CHP’li Meclis Üyesi Osman Yavuz, çay servisi yaptı. Meclis Başkanı Hüseyin Uysal, CHP’li üyeden oturmasını servisin ise görevliler tarafından yapılmasını istedi.
Ereğli Belediye Meclisi toplantısında ilginç bir an yaşandı. Toplantının başlamasının ardından CHP’li üye Osman Yavuz, elindeki termostan kağıt bardaklara doldurduğu çayları Başkan Hüseyin Uysal ve meclis üyelerine dağıtmaya başladı. Meclis üyeleri ne olduğunu anlamazken Hüseyin Uysal, çay servisi yapan CHP’li üyeden yerine oturmasını servisin ise görevliler tarafından yapılmasını istedi. Osman Yavuz’un yerine oturmasının ardından meclis devam edildi.
Konuyla ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Meclis üyesi Osman Yavuz, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın yaklaşık 4 ay önce meclis toplantılarında misafirler dahil herkese çay dağıtımı yapılması yönünde talimat verdiğini ancak çay yerine kendilerine su verildiğini ifade etti. Yavuz, "Malumunuz kış ayındayız, biz 3-4 aydır soğuk havalara 5-6 saat mesai harcıyoruz ve bize sadece 100cc’lik su ikram ediyorlar, sıcak çayı çok görüyorlar. Biz sıcak çayı hak etmiyor muyuz diye düşündüm, kendi çayımızı kendimiz götürüp, başkana ve diğer arkadaşlara ikramda bulundum. Başkanımız seviyeye davet etti, ben seviyesiz bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Güzel bir mesaj vermeye çalıştım orda, mesaj yerine ulaştı inşallah" dedi.
(İHA)