AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın, “Yasin’in katilleri hak ettikleri cezayı alana kadar bu davanın takipçisi olacağız. Allah’ın huzurunda söz veriyoruz; başka Yasinlerin ölmemesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın, Diyarbakır’da Ayn El Arap’ı bahane ederek bölücü örgüt yandaşlarının gerçekleştirdiği saldırılarda Yasin Börü ve 3 arkadaşının öldürülmesi ile ilgili dava sırasında adliye önünde açıklamalarda bulundu. AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Boynukalın, adliye önündeki açıklamasında, “Geçen sene bu zamanlarda AK Parti Gençlik Kolları olarak Kobani’den IŞİD sorunundan kaçan kardeşlerimizi ziyaret etmek, onların bayramını kutlamak için Suruç’a gitmiştik. Suriye’den gelen muhacir kardeşlerimizle onların mutluluğunu yaşamıştık. Kobanili kardeşlerimizin dertleriyle hemhal olmuştuk. Bizim inancımız, davamız bunu gerektiriyordu. Ancak ne yazık ki başkaları bizim gibi duyarlı değildi. Bizler bunları yaparken HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş insanları sokağa davet etti. HDP’nin emriyle sokağa inen çeteler, Yasin kardeşimizi katlettiler. Yasin Börü 16 yaşındaydı. Kurban Bayramı’nda fakirlere et dağıtıyordu. Önce bıçaklandı, sonra boğazı kesilmeye çalışıldı. 3’üncü kattan atıldıktan sonra üzerinden arabayla geçildi. Diyarbakır’ın orta yerinde yüreği merhamet dolu, yardımsever bir çocuğun canına kıydılar. Bizler Yasin’in ağabeyleri olarak buradayız. Yasin’in katilleri hak ettikleri cezayı alana kadar bu davanın takipçisi olacağız. Allah’ın huzurunda söz veriyoruz; başka Yasinlerin ölmemesi için elimizden geleni yapacağız. AK Parti Gençlik Kolları olarak Yasin Börü’nün davasıyla alakalı süreci sonuna kadar takip edeceğiz, her duruşmada kendi içimizden olan, kendi teşkilatımızdan olan avukatlarımızla beraber, diğer illerden katılan avukatlarımızla beraber sistematik olarak süreci takip edeceğiz” diye konuştu.
Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Ankara İl Başkanı Mustafa Kahraman ise, “Selahattin Demirtaş’ın çağrısı, Kobani ve IŞİD bahanesi ile Kurban Bayramı’nın 3’üncü günü sokağa dökülenler 50 tane Kürt kardeşimizi katletmişlerdir. Tek suçu bir yardım kuruluşunun gönüllüsü olarak Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahiplerine et dağıtmak olan Yasin Börü kardeşimizi şehit etmişlerdir. Yasinler için, Yasin’in dökülen her bir kanı için sürdürdüğü bu davanın biz de takipçisi olacağız. Hem davanın hem de burada, adliyede görülen davanın takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.
(İHA)