Suriye’de iç savaşın başladığı dönemlerde kanas silahı ile ateş açılması sonucu belinden vurulan Suriye vatandaşı Abdulkafi Abuzer, yatağa mahkum oldu.
2011 yılında Halep’in İdlib kentindeki evinden toplantıya katılmak üzere giderken rejim askerleri tarafından kanasla belinden vurulan Abdulkafi Abuzer (34) akrabaları tarafından Türkiye’ye getirildi. Abuzer, Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Tedavisi biten Abuzer, Suriye’ye geri döndü. Kısa bir süre sonra iç savaşın şiddetlendiği Suriye’den bu defa ailesi ile birlikte Türkiye’ye sığınmak zorunda kaldı. Bir süre Reyhanlı Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Abuzer, eşi Nahil Karfur (27) çocukları Cafer, Hiyem, ikiz olan Viem ve Ebuzeyd ile Hatay’ın Reyhanlı ilçesine sığınmacı olarak ailesiyle birlikte yerleşti.
Sürekli tedavi görmek zorunda kalan Abuzer’in en büyük sıkıntısı kullandığı ilaçların pahalı olması ve alacak gücünün olmaması. Geçimlerini hayırseverlerin yardımıyla sağlayan aile yetkili ve derneklerden yardım eli uzatılmasını istiyor. Belden aşağısı tutmadığı için sürekli yüzüstü yatan ve yatağa mahkum olan Abuzer, belinde delik oluştuğundan cihaza bağlı yaşıyor. Abuzer, “Belimdeki yara nedeniyle sürekli yüzüstü yatıyorum. En büyük yardımcım ise eşimdir. Bana ve çocuklarıma bakıyor. İş yapamadığım için hayırseverlerin yardımı ile yaşıyoruz. Kullanmak zorunda olduğum sinir ilaçlarım da pahalı alamıyorum. Yardım bekliyorum” dedi.
(İHA)