Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde çarşı merkezindeki pazar yerinde yaklaşık 3 bin lira para ve altın bulan duyarlı bir vatandaş, bez mendilde sarılı haldeki para ve altınları polis karakoluna giderek teslim etti.
Olay, Camiatik Mahallesi 14 Kasım Caddesi üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, pazara alışverişe çıkan Özlem Gencay isimli bir kadın, kalabalığın arasında gezerken yerde kağıt bezle sarılı bir nesneye rastladı. İçinde bir miktar altın ve kağıt para olduğunu fark eden kadın, duyarlılık göstererek birkaç metre yakındaki polis karakoluna teslim etti.
Polis tarafından yapılan incelemede, mendilin içinde 2 bin 100 TL kağıt para, 1 adet Cumhuriyet altını ve 1 adet de çeyrek altın olduğu tespit edildi.

BELEDİYE ANONSUNU DUYAN KADIN AĞLAYARAK KARAKOLA KOŞTU
Değerli eşyaların kime ait olduğu tespit edilmesi için polis tarafından belediye yetkililerine anons edilmesi istendi. Çarşı içinde gezerken anonsu duyan paraların sahibi Ayşe Özdemir, sevinçten gözyaşları içinde karakola koştu. Karakolda hüngür hüngür ağladığını belirten kadın, bir süre konuşmakta güçlük çektiğini söyledi.
Paralarını teslim almasının ardından duygularını anlatan Ayşe Özdemir, "Postaneye gittim. İnternet faturamı yatırmamın ardından üzerimde paranın olmadığını fark ettiğim zaman panik halindeydim, ne yapacağımı şaşırdım. Eşimi aradım, arkadaşımı aradım. Eşim, sakin olmamı falan söyledi ama elimde olan bir şey değildi. Sonrasında ağlamaya başladım, eşim aradı karakoldan anons edildiğini ve bir kadının altınları karakola getirdiğini söylemişler. Heyecanla karakola geldik, mutluydum. Bir şeylere sahip olmak için bir şeylerden kısıp bir miktar para biriktiriyorsun, o para bir anda yok oluyor" dedi.

"DUYARLI VATANDAŞ İLE İLETİŞİME GEÇECEĞİM"
Kendisine ait değerli eşyaları karakola teslim eden vatandaşa teşekkür eden Özdemir, "Kendisiyle en kısa zamanda iletişime geçeceğim" ifadelerini kaydetti.
(İHA)