Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Başbakanlık Ofisi’nin İzmir için alınacak kararlarda önemli olduğuna dikkat çekerken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ofisin İzmir için yararlı olacağını ifade etti..
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başbakanlık Ofisi’nin açılışının ardından gazetecilere değerlendirmede bulundu.
Başbakanlık Ofisi’nin İzmir için alınacak kararlarda önem arz ettiğine dikkat çeken Bülent Arınç, “Sayın başbakanımızın çalışma ve kabul salonları var. Bazı bakan arkadaşlarımızın çalışma ofisleri var. Çok iyi bir yer seçilmiş, İzmir’in merkezi. Bir tarafta büyükşehir belediyemiz, bir tarafta vilayet, bir tarafta İzmir’in tarihi kimliği Kemeraltı, karşımızda da deniz. İnşallah sayın Başbakanımız ayda en az iki defa burada özel toplantılar, karşılamalar, yurtdışından gelen konuklar, ağırlamalar bunları planlıyor. Merkez Bankası’nın çok büyük bir yer vardı, biz onun üçte ikiini hemen hemen kullanacağız. İzmir başbakanlık ofisimizin gelecek için hem İzmir için alınacak kararlarda hem de ülkemiz için alınacak karar ve çalışmalarda faydalı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Ofisin İzmir ve Ege Bölgesi’ne hayırlı olması temennisinde bulunarak, şunları söyledi: “Biz projelerimizi Ankara’da kağıt üzerine anlatıyor ve çoğu zamanda yerinde sunamıyorduk. Şu anda burada konuşlanacak bürokrasiye, bakanlıkların temsilciliklerine, tabii Sayın Başbakanın kendisine projelerimizi yerinde anlatarak, projenin gerekliliğini anlamalarından sonra Ankara bürokrasisinden sonra daha çok savunacağımıza inanıyorum. Bu hem İzmir için hem Ege Bölgesi için yararlı olacağını düşünüyorum.”
(İHA)