Adana’da atama bekleyen öğretmen adayları, düzenledikleri eylemde ‘Atanamayan öğretmene kız yok’ skeci ile yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.
Atatürk Parkı’nda bir araya gelen bir grup öğretmen adayı, beraberlerinde getirdikleri masa, sandalye ile ev ortamı oluşturup kız isteme sahnesini gerçekleştirdi. Öğretmen adayları, atanamayan öğretmene istediği kızın verilmemesini konu alan skeci canlandırdı.
Skecin ardından öğretmenler adına açıklama yapan Halil İbrahim Gülşen, “Biz burada 300 ya da 3 bin kişi değil, 330 bin ataması yapılmamış öğretmen adına dimdik duruyor ve 2014 Eylül atamasında adaletsizce yapılan kontenjan dağılımının telafisinin 2015 atamalarında telafi edilmesini istiyoruz. Atamamız yapılmadığı için gelecekten umudumuz olmadığını her gün biraz daha hissediyoruz. Yuva kuramıyoruz, bayramlarda bile mutsuzuz. Konu komşuya göre, okumuş, işsiz, atanamayan gençleriz. Biz artık annelerimizin, babalarımızın gözlerine gururla, öğrencilerimizin gözlerine şefkatle, yetkililerimizin gözlerine öğretmen olarak bakmak istiyoruz" dedi.
Gülşen, Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan Nisan ayında 40 bin öğretmen ataması yapmasını istedi.
Açıklamanın ardından bir süre slogan atan öğretmen adayları, daha sonra dağıldı.
(İHA)