Sağlık Bakanlığı, benzer alkol zehirlenmeleri dışında yine alkole bağlı nedenlerle yaşamını yitirenlerin açıkladıkları listede yer aldığını belirterek, Bakanlığın kaynakları dışındaki duyumlara itibar edilmemesini istedi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, İstanbul ilinde 18 Ekim tarihinden bu yana hastanelere müracaat eden 73 kişinin benzer nedenlerle alkol zehirlenmesinden etkilendiğinin anlaşıldığı belirtilerek, “Bu vatandaşlarımızdan 8’i maalesef hayatını kaybetmiştir. Hastalarımızdan 6’sı kendi isteğiyle hastanelerimizden ayrılmış olmakla beraber, 31’i tedavi süreçleri tamamlanarak taburcu edilmiştir. 28 hastamızın ise hastanelerdeki tedavisi devam etmektedir. Bu hastalarımızdan 13’ünün hayati tehlikesi mevcuttur” denildi.
Zehirlenme vakalarının nedeninin ortaya çıkarılması için yatan hastalardan alınan numuneler incelenmek üzere ilgili laboratuvarlara gönderildiği vurgulanarak şöyle denildi:
“İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki mevcut Kriz Merkezimizden tüm gelişmeler yakından takip edilmekte olup, emniyet birimleri ile gerekli bilgi paylaşımı yapılmaktadır. Hasta vatandaşlarımızın yakınları da tedavi süreçleriyle ilgili olarak sürekli bilgilendirilmektedir. Benzer alkol zehirlenmeleri dışında yine alkole bağlı nedenlerle yaşamını yitirenler bu listede yer almamaktadır. Bakanlığımız kaynakları dışındaki duyumlara itibar edilmemesine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına özen gösterilmesini rica ederiz.”
(İHA)