Gaziantep ‘in Nizip ilçesinde faaliyet gösteren İhsan-Der’in düzenlediği Kutlu Doğum Programı ilçe halkının katılımıyla gerçekleşti.
Nizip Sebze Hali Meydanında kurulan platformda gerçekleşen Kutlu Doğum Programı okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program açılış konuşmasını yapan Nizip İhsan-Der Başkanı Halil Vural, şunları söyledi :
“Değerli peygamber aşıkları, malumunuz her yıl Nisan ayında peygamber sevdalıları olarak farklı yerlerde olmak kaydıyla, yüzlerce noktada bu sevda için bir araya geliniyor. Ve katlanarak devam ediyor. İnşallah ‘Muhammed-i Sevda’ daha da katlanarak devam edecektir. Çünkü mazlum ve mustazafların kurtuluşu Hz Muhammed’i anlamaktan geçer. Zira asr-ı saadette O’nu anlayanlar gökteki yıldızlar gibi oldular. Bu meydandan şöyle haykırıyoruz ve diyoruz ki; ‘Müslümanlara sahte önderler ve rehberler üretmeyin, Yegane Önder Hz Muhammeddir. Bu halkın mayasında İslam vardır. Allah’ın izni ile aslına rücu edecektir.’’
Programa konuşmacı olarak katılan Muzaffer Karavil hoca ise, “Müşrikler elleriyle taştan topraktan ve çamurdan yaptıkları put ve senemlere tapar iken, Hz. Resulullah bir güneş gibi doğdu. Her kim onu tanıdıysa, her kim ona iman ettiyse, o karanlıklardan çıkıp nuranileşti aydınlığa kavuştu’’ şeklinde konuştu.
Program okunan Mevlid-i Şerif ve kız çocuklarının okuduğu ilahi ve ezgilerle devam etti.