Soğuk kış günlerinin ardından baharın gelişini  müjdeleyen cemreler gibi bir bir havaya, suya, toprağa  düşer gibi geldi Recep, Şaban ve nihayetinde evlerimizin kutlu misafiri, on bir ayın sultanı Ramazan..

İmanlı vicdanlar tarafından duyulur , sezilir o  göklerden inen nurani lezzeti, nefislerimizi bileyen rengarenk semavi  bir renkle  cazibesiyle  gelir, gönüllerimize,ruhlarımıza  farklı tesirler  bırakır , hiç solmayan  hazan duygusu yerleşir yüreklerimize her gelişiyle..

Dünya içinde  çetin buhranlar yaşanıyor son yıllarda,insanlık huzursuz her yer feveran içinde  bir sürü eli kanlı  caniler  insanlara,  bütün canlılara  ızdırap veriyor  zulümleriyle,    merhametsiz,   utanmaz, yüzsüzlerle karşılıyor  bir kez daha dünya , ufukta sessiz bir dolunay gibi nuruyla beliren rahmetiyle ,bereketiyle gelen   mübarek ramazanı..

Mazlumların kanlarıyla  kirlenen elleri, ALLAH, ISLAH ETSİN ZALİMLERİ, arındırsın    KİRDEN PASTAN gönülleri, dindirsin  acıları, yumuşatsın sineleri  ramazan semavi ışığıyla inşallah …

 İslam aleminin zulümatının içinde bulunsak da, her yanımızı saran zalimler ,üst üste gelen zulümler, toz duman içinde bıraksa da, fitne ateşine bir damla da olsa su serpiyor ,teselli oluyor  yanan yüreğimize ramazan..

Nefsin terbiye edilmesini, gün boyu yaşadığımız açlık, susuzluk bize rabbimizin verdiği nimetleri daha iyi fark ettirerek Allah’a daha çok şükür etmemiz gerektiğini,  merhameti, paylaşmayı,  açın, yoksulun halinden anlamayı, dayanışmayı, yardım etmenin güzelliğini, arkadaşlığı, komşuluğu, kardeşliği öğretiyor bizlere. Küskünlükleri kırgınlıkları kaldırıp sevgi bağları oluşturuyor toplumda Elhamdulillah...

Ramazan’ın güzelliklerini, hikmetlerini saymakla bitiremeyiz.
 Günlük hayatımızda yaptığımız hataları düzeltmeye çalışmak ve Allahın rızasını her davranışımızla kazanmaya çabalamak, rabbimizle olan bağımızı pekiştirmek için güzel bir fırsattır aslında. İbadetler de yalnızca Ramazan ayına özel ibadetler ve güzel davranışlar olmamalıdır elbette!
“Oruç tutmak güçtür, çetindir ama Allah'ın kulu kendisinden uzaklaştırmasından, bir derde uğratmasından daha iyidir… Oruç kuyusunda sabret ki; Yusuf gibi aşk Mısır'ında aziz olasın.” (Mevlâna Celâleddin)oruç  sabrı öğretir, sabırla terbiye eder insanı Mevlananın da dediği gibi …
Kuranı kerimin indirildiği aydır Ramazan. Bakara Suresi’nin 185. ayetinde “O Ramazan ayı ki, Kuran o ayda indirildi”  denilerek bu ayın önemi belirtir Allah “içinizden kim bu aya şahit olursa oruç tutsun”buyurarak, orucun Ramazan ayında tutulmasını bizlere emretti. Ayrıca bu mübarek ayın içerisinde “bin aydan daha hayırlı” olan Kadir gecesinin bulunması da Ramazan'ın ayrı bir güzelliğidir.
Peygamberimiz (sav) rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan'la ilgili ashabına şöyle demişti:
“Sahabeden Selman el-Farisî (ra) anlatıyor: Allah’ın elçisi Şâban ayının son günü bize bir konuşma yaptı ve şöyle buyurdu: ‘Ey insanlar! Bereketli ve büyük bir ayın gölgesi üzerinize düşmüştür. Bu öyle bir ay ki, onda bin aydan daha hayırlı olan bir gece vardır. O öyle bir ay ki, Allah o ayda oruç tutmayı farz kılmış, gecelerini nafile ibadetle geçirmeyi teşvik etmiştir. Ramazan ayı sabır ayıdır. Sabrın sevabı ise cennettir. Ramazan, yardım etme ve ihsanda bulunma ayıdır. Bu ayda müminin rızkı artar.’” (İbn Huzeyme, Sahih, III, 191-192) (Thk. M. M. A’zamî)
 Allah bu ayda barışın, birlik ve beraberliğin önemini daha iyi kavratsın bizlere. İSLAM BİRLİĞİ DUAMIZ OLSUN BU RAMAZAN. inşaAllah..
Hakkıyla yaşanan ramazanlar giderken gönüllerimize tatlı bir huzur bırakır. Her zaman ramazan, her yerde, her şehirde kendine has ayrı bir güzelliğini taşımakta. Bu güzelliklerin kıyamete kadar güzel insanlarla yaşanması dileğiyle inşaAllah..
Ramazan’ın tüm Müslüman kardeşlerimize bereket, hayır, huzur ve barış getirmesini, hayırlara vesile olmasını, tutacakları oruçların, yapacakları ibadetlerin kabulünü Cenab-ı Allah’dan diliyorum.
Son olarak bir maniyle bitirmek istiyorum.
Su içtim duruca, ekmek yedim kuruca, Allahım senin rızan için, niyet ettim yarınki oruca …