Her şeyiyle bir garip memleket olduk. Eskiden Türkülerimize konu ettiğimiz eşi bulunmaz Malatya’mızın insanı da, basını da bugünlerde bizi şaşırtmaya devam ediyor.

Bir kısım konu sıkıntısı çeken sözde muharrir takımı yani sizin anlayacağınız malum “tetikçi medya”  Sırf “kıllık olsun” diye (Dikkat edin muhalefet demiyorum)  ortaya bir şey atıyor akabinde başlıyor sallamaya…

Kendileri gibi olmayan ve “dolduruşa gelmeyen”  haysiyet sahibi, onurlu, bağımsız ve sadece gazetecilik yapan basın mensuplarını da “tefe koyup” başlıyorlar karalama kampanyaları yürütmeye.  Kendilerinin haberlerine sitelerinde yer vermeyen, haberlerini sosyal medyadan bile paylaşmayan hatta paylaşımlarını okumayanlara “yalaka basın, besleme medya” gibi arsız, hayâsız, insafsız yakıştırmalarda bulunuyorlar.

Biz onların ne “mal” olduklarını biliyoruz bilmesine de sırf kendilerinin seviyelerine inmeyelim diye susuyoruz. Her neyse…

Beni bilenler iyi bilir, lafımı sözümü esirgemem sevilecek adamı severim sövülecek adama da söverim. Hem de hayatlarında duymadıkları galiz küfürlerden isteyenlere roman, isteyene de cep kitapçığı olarak diledikleri yerde imzalı olarak takdim ederim.

Bizim Allah’tan başka kimseden korkumuz yok hamdolsun. Alnımız ak yüzümüz açık.  Bugüne kadar şerefimizle onurumuzla yaşadık. Kimseye diyet borcumuz yok. Kimsenin de “emir eri” olmadık. İlkelerimiz var, ilkelerimizi her halükarda savunuruz ve ilkelerimiz gereği gibi hareket ederiz. Kimsenin kapıkulu ve beslemesi olmadık, olmayız da…
Ne Ak Parti yandaşı, ne CHP’nin düşmanıyız. Ne de bir başka partinin arka bahçesiyiz.  İşimizi yapıyoruz. Bırakın bizimle uğraşmayı azcık “adam” olmayı deneyin. Birkaç kez siz deneyin şayet yine de olmazsanız sevabına ben sizleri “adam” edebilirim. Üstelik bu iş için sizlerden ücret filan da talep etmem. Kamu yararına yapılan işlerde para pul mevzu etmem evvel Allah…

ESENLİK’TEN NE İSTİYORSUNUZ?

Gelelim mevzuumuza; Malatya’mızın yüz akı yerel işletmelerinin başında ESENLİK Firması ayrı bir yer tutar. Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi “14 Mayıs 1990 tarihinde kurulan Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi %100'ü Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan iktisadi bir teşebbüstür.”

Süpermarket İşletmeciliği, İnşaat Emlak, Temizlik Hizmetleri, Beton Elemanları, Malatya Şehirlerarası Otobüs Terminali İşletmeciliği, Sosyal Tesisler, Canlı Hayvan Pazarı, "Esenlik ve Nergis" markalı ürünleri, Kimya Fabrikası'nda ürettiği ürünler olmak üzere farklı iş kollarında 1990 yılından beri başarıyla faaliyetlerini sürdürmektedir.

Esenlik ve bağlı kuruluşlarında 3000’den fazla kişi istihdam edilmektedir. Kurulduğu tarihten bu yana her yıl Malatya ilinde en fazla vergi ödeyen kuruluşlar arasında yer alan Esenlik Ltd. Şti. Malatya'ya ticari faydalarının yanı sıra istihdam, sosyo - ekonomik - kültürel sorunları ile yakından ilgilenmektedir.

Özellikle faaliyette bulunduğu alanlarda, piyasada fiyat istikrarının oluşmasında öncü rol üstlenmektedir.

Buraya kadar olan kısım şirketin kendi sitesinde mevcut. Arada girip okumanızda fayda var, ufkunuz açılır.

*

Bakınız; komşumuz Suriye’ye yardıma koşan esenlik, Telafer’e , Filistin’e yardıma ilk önce giden Esenlik. Binlerce ürünle vatandaşına ucuz hizmet veren Esenlik. Belediyenin parke taşından tutun da haşere ile mücadelesine, temizliğine varıncaya kadar hemen her işi bünyesinde barındıran Esenlik.

Bazılarını her nedense Esenliğin büyümesi, gelişmesi rahatsız ediyor.  Oysa gurur duyulması lazım gelmez mi. Malatya’da bu ölçekte kaç işletme var. Böyle kurumların artması için çaba sarf edileceğine karalayarak, kötüleyerek şaibe altında bırakılmasının kime ne yararı var.

Biz biliyoruz ki bu ülkenin kaynaklarını malum zihniyetler heder etti. Devasa kurumların yerlerinde yeller esiyor. Her biri ülke ekonomisine darphane gibi para basan, istihdam sağlayan bu kuruluşlar şimdi özel teşebbüsün elinde sahibinin zenginliğini katlıyor.

Geçmişte her devlet kurumunu “arpalık” olarak gören zihniyetlerin hesapsız kitapsız işçi alımları bankamatik memurlarını literatüre sokmayı başardı. Her gelen siyasi kendi yandaşını doldurduğu, bir şekilde içini boşalttığı kurumlar amacından uzaklaşarak ekonomiye katkı sunacağına milletin kesesinden finanse edilir duruma geldi. Yığınla vergi borcu, SGK ve hak edişleri sonunda hazineye yıkarak kapılarına kilit vuruldu.

Devlet üzerindeki bu kamburlardan kurtarmak için özel teşebbüse terk ettiğinde de protestolar, sokak eylemleriyle bir süre mağdur edebiyatı yapıldığını gördük. Özelleşen kuruluşların çalışanları çeşitli kurumlara geldiğinde gördük ki kendisi asgari ücret etmeyecek adamcağızların birçoğu adeta vekil maaşı alıyorlarmış.  (Burası başlı başına bir yazı konusu)
İşte o alışılagelen uygulamanın dışında tamamen profesyonel bir kadro ile işletilen Esenlik Firması bugün aradan geçen onca yıla rağmen batmak bir yana her yıl yatırımlarını artırarak devam ettiriyor. Her geçen gün yeni bir şube açılıyor. Her geçen gün hem verimliğini hem çeşitliliğini artırıyor.

ESENLİK YILDA BİR YARIM MAŞ İKRAMİYE VERİYOR

Çalışanına maaş ödemediği iddiasını ortaya atanlara sormak lazım; madem Esenlik işçinin maaşını ödemiyor neden her gün onlarca kişi  “oğlumu-kızımı işe alın” diye vekillerin yakasına yapışıyor. İnsan maaş almadığı bir yerde çalışmak ister mi?

Oysa işin aslı başka... Bunu o haberlere imza atanlarda bizlerde pekâlâ biliyoruz. Esenlik firması çalışanına her yıl yarım maaş ikramiye ödemesi yapıyor. İşte işçilerin maaşı eksik-yarım denmesinin asıl nedeni bu. Çalışan işçilerden bazıları bile bu durumdan haberdar değil. Hesaplarına maaşları yatmadığı doğrudur. Önce ikramiyeleri hesaplara yattı, mevcut maaşı kaç lira ise yarısı kadar miktar ikramiye olarak hesaplara aktarıldı. Birkaç güne kadar da normal maşları hesaplarına geçer…

İşin aslı astarı nedir diye bir telefonla ilgili kurumun müdürüne soracağın yerde “yarım-yamalak” duyduğun bilgiyi teyit etmeden insafsızca hakaretler ederek manşet atacaksın bunun adı da habercilik olacak. Hadi canım sende. Yerim ben sizin haberciliğinizi…